Predsednik SNS Aleksandar Vučić zakazao je za ponedeljak sednicu Predsedništva SNS na kojoj će se raspravljati o odnosima u vladajućem bloku.

Prema isanju “Novosti” utoj stranci sumnjaju u lojalnost pojedinih koalicionih partnera.

Prema saznanjima lista, razmatraće da li će se i kako braniti od udara koji stižu i od stranaka iz saveza.

“Novosti” napominju da se sve dešava posle izjave lidera PSG Sergeja Trifunovića koji je rekao da se često čuje sa predsednikom SPS ivicom Dačićem, kao i da ga Dačić zove “zbog svega i svačega”.

Komentarišući ovu izjavu Vučić je naveo da ne misli da je Sergej Trifunović neki istinoljubiv čovek, ali i da nema razloga ni da sumnja u ono što je rekao.

Dačić radi ono što je posao njegove partije, kaže Vučić i navodi da SPS ima pravo na svoje političko delovanje, ali i ističe da naprednjaci moraju dobro da se spreme za izbore.

“Nije to nikakva novost. Nije to prvi put da smo meta ovakvih napada”, rekao je Vučić dodajući da će jednog dana kada ne budu mogli da sami formiraju vlast, svi drugi da se udruže i to je njihovo pravo.

Oni se spremaju za taj trenutak i oni imaju svoje pravo na svoje kombinacije i dogovore. Ne očekujem ništa ni od SPS ni od Trifunovića, ni od Đilasa”, istakao je Vučić.

“Novosti” navode da će vrh naprednjaka u ponedeljak razmatrati i situaciju na KiM gde glasovi sa izbora još nisu prebrojani, a kandidat za premijera Aljbin Kurti najavljuje da neće uvažiti volju birača.

Razgovaraće se i o nacionalnom investicionom planu koji je Vučić već najavio.

Reply
Share this

B92 Info