Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Vašingtonu sa generalom Džozefom Lengjelom sa kojim je razgovarao o saradnji vojske Srbije i nacionalne garde SAD.

Predsednik Vučić izrazio je zadovoljstvo zbog načina saradnje VS i Nacionalne garde SAD, posebno u oblasti Programa državnog partnerstva sa Nacionalnom gardom Ohaja.

On je istakao da vojna saradnja i dalje predstavlja najbolji deo ukupnih bilateralnih odnosa Republike Srbije i SAD i naglasio da je to odlična osnova za dalje unapređenje bilateralnih odnosa u svim drugim oblastima.

– Republika Srbija ima konzistentnu politiku vojne neutralnosti i politiku integracija ka EU kao strategijskom spoljnopolitičkom cilju, uz posvećenost održavanju mira i stabinosti i eknomskom prosperitetu Republike Srbije i čitavog regiona Zapadnog Balkana – istakao je predsednik Vučić.

On je izrazio zahvalnost na angažovanju pripadnika Nacionalne garde Ohaja na Kosovu i Metohiji.

Pročitajte još:

General Lengjel istakao je važnost odnosa Nacionalne garde SAD i Vojske Srbije za obe zemlje, zaključivši: “Naše partnerstvo važno je za mir i stabilnost regiona”.

Dvjica sagovornika istakli su važnost programa humanutarne asistencije u okviru partnerstva sa Nacionalnom gardom Ohaja, posebeno u gradovima kao što je Kraljevo, ali i drugim.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI