Predsednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je danas u Vašingtonu na pismo američkog kongresmena i albanskog lobiste Eliota Engela šefici evropske diplomatije Federiki Mogerini, u kojem joj kongresmen piše da Srbija nije spremna za članstvo u EU.

“Svako ima pravo da kaže gde koga želi. Da li nas žele u Evropi? Ja sam mislio da se o tome pita EU”, rekao je Vučić novinarima.

Podsetio je da je Engel kongresmen iz Njujorka, najistaknutiji albanski lobista, kojeg uvek koriste i slušaju, ali da na Srbiju pritisak vrše i drugi…

On je rekao da Amerikanci imaju pravo da žele da je Srbija loša ili dobra, a da je posao Srbije da štiti svoje interese.

Pročitajte još

“Mi sa SAD želimo najbolje odnose, želimo da ih gradimo na ozbiljan i odgovoran nacicn u kojima se zna da su oni velika sila, a mi brojčano i teritorijalno mala država, ali želimo da budemo poštovani, da gradimo takve odnose”, rekao je Vučić.

Istakao je da, ako to nekome ne odgovara, postoji mogućnost da bude pobeđen na nekim sledehcim izborima, za pet godina, pa će sa takvima moći da grade drugačije odnose, kakve smo, kaže, već imali ranije.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI