Beograd — Odgovarajući na pitanja novinara nakon otvaranja renovirane Palate pravde, predsednik Srbije izjavio da su predstojeći izbori užasno važni.

Upitan da prokomentariše pisanje nekih medija da je lider SPS i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, inače koalicioni partner naprednjaka, spreman da ga izda, Aleksandar Vučić je novinare upitao da li su primetili da je meta uvek ista – on ili neko iz SNS-a.

Svako ima pravo na svoje političko delovanje, rekao je Vučić i podsetio da su SNS i SPS u koaliciji sedam godina zahvaljujući njemu jer je hteo širi konsenzus.

“Prvi put kada budemo imali u mandatima 43-44 odsto, mi ne bi mogli sami da formiramo vladu. Ja nemam sumnje u to i za mene nije iznenađenje i moramo da se spremimo dobro. Za nas će izbori biti veoma teški. Ne ljutim se na Dačića i Trifunovića (predsednika opozicionog PKS). Oni imaju pravo na to”, rekao je Vučić, dodajući da je jedini koji ne plaća reket tabloidima.

“Ne očekujem ništa, ni od SPS, ni od koga, i s njima ćemo da razgovarati u budućnosti. Ja imam drugačiji pristup politici. Ja da nekog molim da me napada ili ne napada… nemate pojma koliko mi je savest čista”, kazao je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da je priča da iza paljenja knjige Gorana Vesića stoje ljudi iz SNS-a je još jedna laž u moru neistina opozicije i da to mnogo više govori o onima koji su to tvrdili, nego o nekom drugom.

“Đilas ima pravo da kaže da to za njega nije ništa što se pale knjige, ili da se radi o pamfletu, kako je to rekla Tepić. To mnogo više govori o njima, nego o nekom drugom”, konstatovao je Vučić na pitanje novinara koliko je opasno što je Dragan Đilas priznao da je njegov čovek palio knjige, ali da to nije razlog za hajku.

Ukazao je da se ne sme zaboraviti da su dve nedelje lagali, i tvrdili da iza toga stoji SNS, dok nisu videli da su ta lica pronađena. Bar za dvojicu zna se, kako je rekao, da su redovni posetioci protesta – jedan od njih je sa Čukarice, a jedan između Smederevske Palanke i Velike Plane.

“Vodili su hajku preko medija. Postavljali su i meni pitanje odakle znam da iza toga ne stoji SNS. Šta da očekujete od nekoga ko je sedam stranaka promenio ili one koji napuštaju stranku, osnivaju svoje kada misle da im se bliži neko novo vreme”, rekao je Vučić.

Reply
Share this

B92 Info