Podgorica — Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin danas će u Gornjim Rovcima odati počast nekadašnjem saveznom ministru odbrane Pavlu Bulatoviću, pišu mediji.

On je ubijen pre dve decenije.

Ministar odbrane Srbije je, uz šefa diplomatije Ivicu Dačića, najoštriji kritičar politike crnogorskih vlasti, nakon usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, pišu podgoričke Vijesti, koje navode da im je iz nekoliko izvora potvrđen dolazak Vulina.

Planirano je da u delegaciji budu pomoćnik ministra Milan Ranković, kao i oficiri Rajko Milovanović, Mihailo Zogović, Vesko Mimović i Vasilije Furundžić.

Iz Vlade i Ministarstva odbrane Srbije nisu odgovorili na pitanja da li Vulin dolazi, a prema nezvaničnim informacijama zvanična poseta nije najavljena, navode Vijesti.

To je i razlog uglavnom zbog koga iz Vlade ne žele da komentarišu posetu srpskog ministra, piše dalje podgorički list, i navodi da je Vulinu posetu juče odobrilo Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore.

Ističe se i da nema informacija da je u Rovcima neko zvanično napravio pomen Bulatoviću od 2001.

“Večernje novosti” objavile su u nedelju da je Vulin tražio od crnogorskih vlasti da delegacija, koju on predvodi, u utorak u Crnoj Gori obeleži dve decenije od ubistva Pavla Bulatovića.

Reply
Share this

B92 Info