Priština — Sekretar Socijaldemokratske inicijative NISMA Biljal Šerifi traži od predsednice Specijalnog suda da kaže pripremaju li se optužnice protiv predstavnika Srba.

On je od Ekaterine Trendafilove zatražio da taj sud sasluša i predsednika Skupštine Srbije Ivicu Dačića, prenosi Koha. Šerifi je na konfrenciji za novnare ocenio da bi Specijalni sud trebalo da saslucša i druge srpske zvaničnike, među kojima i Radomira Markovića.

“Na osnovu izjave Ekaterine Trendafilove koja je rekla da će svako ko je počinio zločine odgovarati, NISMA traži od tužilaštva da razjasni da li je postojala saradnja sa Specijalizovanim većima”, naveo je Šerifi i upitao je i koliko je dosijea tužilaštvo poslalo kancelarijama Specijalnog suda, prenosi Kosovo onlajn.

Kako je rekao, NISMA traži od Trendafilove da razjasni da li pripremaju optužnice protiv srpskih predstavnika, jer su izjavili da će tretirati zločina bez razlike.

”Zahtevamo dela, a ne samo reči, ako njihove namere nisu samo propaganda”, dodao je Šerifi.

Lider NISMA Fatmir Limaj bio je među visokim ličnostima OVK pomenutim u optužnici za ratne zločine protiv lidera OVK Hašima Tačija, Kadri Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija.

Reply
Share this

B92 Info