Bivši rumunski premijer Viktor Ponta izjavio je da smatra da to što je dobio državljanstvo Srbije ima “kvalitet koji je počasni i kojim se ukazuje čast”.

– Ja sam počasni savetnik predsednika (Srbije Aleksandra) Vučića od 2016. godine i podržavam partnerstvo Srbije i Rumunije i integraciju Srbije u EU – kazao je Ponta juče za rumunsku agenciju Adjerpres.

Agencija navodi da je ova izjava usledila istog dana nakon pisanja “Blica” da je nekadašnji predsednik vlade Rumunije dobio državljanstvo Republike Srbije.

Ponta je aktuelni predsednik Odbora za evropske poslove rumunskog parlamenta, a da će imati i srpski pasoš potvrđeno je “Blicu” u Vladi Srbije.

“BLIC” SAZNAJE Bivši rumunski premijer Viktor Ponta dobio srpsko državljanstvo

On je sredinom prošle godine boravio u Beogradu i tada poručio da će Rumunija nastaviti da podržava evrointegracije Srbije, kao i da je to u interesu regiona i čitave Evropske unije.

Ponta je, inače, bio prisutan na sednici Skupštine Srbije u avgustu 2016. godine, na kojoj je aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao tadašnji mandatar Vlade, izlagao ekspoze. Podsećamo, da je Ponta i tada rekao da je Srbija uvek bila najbolji sused i prijatelj Rumunije i da što pre treba da se priključi EU.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI