U sedištu Srpske napredne stranke oko 17 h počela je sednica Predsedništva, koju je zakazao lider Aleksandar Vučić.

Vrh stranke razgovaraće o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, Nacionalnom investicionom planu, kao i o aktuelnim odnosima u vladajućoj koaliciji, saznaje Tanjug.

Sastanku prisustvuju 42 člana Predsedništva.

Kosovo i Metohija je prva tema, a u okolnostima u kojima je lider stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao sa Metjuom Palmerom, a, prema onome što su izneli u javnost, za dva do tri meseca mogli bi da se steknu uslovi za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Nacionalni investicioni plan je druga tema, a ta inicijativa trebalo bi da bude realizovana naredne godine.

Rukovodstvo SNS razgovaraće i o odnosima unutar koalicije, budući da je, kako su konstatovali funkcioneri stranke u više navrata, samo SNS na meti napada političkih protivnika, a partneri uglavnom ostaju “po strani”, bez komentara.

Najnoviji povod je to što su se pojavile sumnje u lojalnost lidera SPS Ivice Dačića i da „koketira“ sa opozicionim liderima, posebno nakon što je Sergej Trifunović izneo u javnost da ga Dačić “zove zbog svega i svačega“ i da traži da ga Trifunović ne napada u javnosti.

Predsednik SNS je komentarišući izjavu Trifunovića naveo da ne misli da je on neki istinoljubiv čovek, ali i da nema razloga ni da sumnja u ono što je rekao.

Dačić radi ono što je posao njegove partije, rekao Vučić i naveo da SPS ima pravo na svoje političko delovanje, ali i da naprednjaci moraju dobro da se spreme za izbore.

Reply
Share this

B92 Info