Gradski odbor SPS-a u Pirotu je večeras koktelom u sedištu organizacije obeležio 27 godina od osnivanja ove partije.

Predsednik Gradskog osbora SPS-a i zamenik gradonačelnika Pirota Vidojko Panajotović je pozdravio članove partije i brojne goste iz političkog, privrednog, javnog i kulturnog života grada.

– Želim da pozdravim sve naše simpatizere i članove u ime predsednika SPS-a Ivice Dačića i rukovodstva partije i da u ime Gradske organizacije čestitam 27. godišnjicu SPS-a. Gostima se zahvaljujem što su uveličali našu proslavu- rekao je Panajotović.

Panajotović je rekao “da je SPS dugotrajna partija jer je ideja socijalne pravde neuništiva”.

– Od Svetozara Markovića, preko Tita, Slobodana Miloševića, sada Dačića, SPS ostaje i ostaće i dalje – rekao je Panajotović.

On je podsetio da su rezultati SPS-a na republičkmom i lokalnom novu “vidljivi na svakom koraku”.

– U Vladi Srbije imamo pet ministara, a u Pirotu smo već 14 godina zajedno sa Koalicijom za Pirot deo lokalne vlasti. Sada smo pojačani i Srpskom naprednom strankom koja je od nedavno deo vlasti u Pirotu i očekujemo još bolje rezultate – rekao je Panajotović.

SPS u Pirotu je na prošlim lokalnim izborima osvojila pet od 56 mandata Gradske skupštine. Deo je lokalne vlasti sa Koalicijom za Pirot, listom SDS-LDP a od nedavno i sa SNS-om. SPS ima zamenika gradonačelnika, jednog pomoćnika gradonačelnika i dva člana Gradskog veća ali i direktore pojedinih JP, ustanova i škola.

SPS je bio deo lokalne vlastu u Pirotu od 2003. godine.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI