Dragan Čović, predsedavajući Predsedništva BiH i lider HDZ, istakao je danas da će BiH pratiti službeni stav Beograda po pitanju Kosova, te ocenio da su izjave bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića po ovom pitanju bile nepotrebne.

– Siguran sam u mudar način vođenja politike u Srbiji, ne trebaju nam izjave poput ove. Nastojaću da se spusti loptica, jer ćemo pratiti stav Beograda o Kosovu – ocenio je Čović komentarišući izjave Izetbegovića koje je dao u intervjuu za “Dojče vele”. Čović je dodao da će u narednih nekoliko dana razgovarati sa liderima svih stranaka u BiH, a za sutra, 15. novembar najavio je razgovor sa liderom SBB Fahrudinom Radončićem.

Pročitajte još:

Predsedavajući Predsedništva BiH je rekao da će 15. decembra 2017. godine BiH da odgovori na sva pitanja iz Upitnika EU, nakon čega će Federika Mogerini, visoka predstavnica EU za spoljne odnose i sigurnosnu politiku, da poseti BiH, prenosi N1. Čović je istakao da BiH mora imati dobre odnose sa Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom. Najavio je i službenu posetu članova Predsedništva BiH Beogradu na kojoj će biti govora o granici. On se nada da će se u narednih 15-ak dana uspeti da usaglase sva pitanja i da će članovi Predsedništva otići u Beograd sa jedinstvenim stavom.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI