Funkcionerka SNS Jadranka Joksimović očekuje da će unutar te stranke biti postignuta saglasnost i da će imati čvrstu skupštinsku većinu za izbor Ane Brnabić za premijera, te dodala da odgovorno ponašanje u interesu države očekuje i od drugih političkih strnaka.

– Ne verujem da nema većine za podršku novoj mandatarki, ali dobro je što će predsednik Aleksandar Vučić razgovarati sa poslanicima, ne samo SNS već liste sa kojom smo ušli u parlament i pobedili na izborima – rekla je Joksimović za RTS.

Ona je dodala da je bilo legitimno da o novom mandatraru odluči predsednik SNS i predsednik države Aleksandar Vučić, ali da je unutar stranke uvek postojao demokratski dijalog.

– Unutar stranke postoje različita mišljenja, treba saslušati sve, predstaviti dodatne argumente koje možda neki od članova ne znaju, ali i čuti šta imaju da kažu. Očekujem da saglasnost bude postignuta – naglasila je ona.

Pročitajte još

Upitana da li za Dragana Markovića Palmu ima mesta u koaliciji ukoliko bude glasao protiv, ona je rekla da svaka politička stranka, njeni lideri imaju pravo da se odrede prema važnim društvenim pitanjima, a jedno od najvažnijih pitanja jeste i da li će dati podršku mandataru ili ne.

– U odnosu na to vi se i pozicionirate na političkoj sceni. Očekujem da se sve političke stranke ponašaju odgovorno u interesu države. Naravno, to je politički proces i svako će se u odnosu na to pozicionirati na političkoj sceni – rekla je Joksimović.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI