Izborna skupština političke partije Građanska inicijativa Srpska lista trebalo bi da se održi sutra u severnoj Mitrovici, izjavili su za agenciju Beta više izvora koji nisu želeli da budu imenovani.

Oni su naveli da bi na skupštini trebalo da se izabere Predsedništvo Srpske liste koje će brojato devet ili deset članova – tako da budu zastupljeni predstavnici svih opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji.

Očekuje se, takođe, da će na dnevnom redu biti i izbor predsednika Srpske liste za koga izvori Bete kažu da će to najverovatnije biti neki novi političar koji će zameniti dosadašnjeg Slavka Simića koji će i u novom sazivu biti poslanik u Skupštini Kosova.

Izvori navode da je moguće da dođe do još nekih kadrovskih promena unutar liste.

Po konstisuisanju rukovodstva, kako ovi izvori navode, predstavnici Srpske liste će započeti razgovore o uslovima pod kojima će poslanici ove liste pružiti podršku mandataru koga predsednik Kosova odredi za sastav nove vlade.

Izvori Bete kažu da nemaju informacije da je do sada u Srpskoj listi razgovarano o kandidatima koji bi eventualno bili ministri u novoj vladi Kosova ukoliko bi bio postignut dogovor sa novim mandatarom.

Po njihovim rečima, međutim, ni za ministre iz sastava Srpske liste iz prošlog sastava kosovske vlade nema prepreka da budu ministri i u narednoj vladi ukoliko bi takav dogovor bio postignut unutar liste, kao i sa budućim mandatarom kosovske vlade.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI