Demokratska stranka Srbije (DSS) saopštila je danas da će činiti sve što je moguće u borbi za slobodu i prava srpskog naroda u regionu i za jedinstven nacionalni i kulturni prostor.

DSS je navela da su pre 20 godina predsednici DSS Vojislav Koštunica i Narodne stranke Crne Gore Božidar Bojović potpisali deklaraciju kojom su utvrdili zajedničke stavove dve stranke o odnosima Srbije i Crne Gore i položaju srpskog naroda na Balkanu.

“Ocene i viđenja koja su u deklaraciji date svoju snagu imaju i danas, u vreme kada su Srbima u Crnoj Gori ugroženi i jezik, i pismo, i Crkva i egzistencija”, navela je ta stranka u saopštenju.

DSS je istakla da će “nastaviti da korača putem koji je omeđila Koštunicina i Bojovićeva deklaracija”

Ta stranka poručila je da će “zajedno sa prijateljima i saborcima iz Nove srpske demokratije, činiti sve što je moguće u borbi za slobodu i prava srpskog naroda u regionu i za jedinstven nacionalni i kulturni prostor”.

“Ove dve stranke nastavljaju da neguju i baštine zavetnu srpsku nacionalnu misao naših predaka o objedinjavanju svih istorijskih srpskih prostora pod jedan državni krov”, istakla je DSS.

Koštunica se povukao iz politke 2014. kada je podneo ostavku na mesto lidera DSS jer ta stranka nije prešla izborni cenzus.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI