Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će sutra u Skupštini Srbije budžet za 2018. godinu predstaviti sa velikim ponosom i da jedva čeka da odgovori na kritike opozicije.

Predsednica vlade je za RTS u Cirihu istakla da je budžet za predstojeću godinu apsolutno razvojan, a govoreći o kritikama vezanim za subvencije, navodi da postoji jasna analiza koliko subvencije donose u budžet.

– Postoje subvencije, one su važne, ali mi imamo jasnu analizu toga koliko jedan dinar subvencija donosi u budžet Republike Srbije i to ću predstaviti sutra u Skupštini – rekla je predsednica Vlade.

Pročitajte još:

U tom kontekstu, Brnabić ukazuje da se mi takmičimo za investicije sa drugim zemljama, ne samo u regionu nego i širom sveta.

– To je legitiman način borbe za investicije i za pravljenje novih radnih mesta – naglasila je ona, ocenivši kritike s tim u vezi kao političku floskulu koja apsolutno nema iza sebe nikakvo ekonomsko opravdanje.

Brnabićeva je u Cirih otputovala iz Sofije, kako bi ucestvovala na događaju “World Minds”, a objavljeno je da će Srbija biti jedina zemlja, uz Švajcarsku, koja će postati svetski centar za tu organizaciju.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI