Svetislav Basara govorio je u intervjuu za “NIN”, između ostalog, o navodnom nestanku dva minuta sa snimka nadzorne kamere na naplatnoj rampi Doljevac.

Na pitanje znamo li koliko vredi život u Srbiji uz napomenu da je pedsednik video snimak pre tužilaštva koje je navelo da nedostaju dva minuta snimka saobraćajne nesreće u Doljevcu kada je automobil u kome je bio Zoran Babić usmrtio Staniku Gligorijević, Basara je rekao:

“Pominjete dva minuta koja nedostaju na snimku sa naplatne rampe. Imate li vi predstavu koliko je u Srbiji – ne minuta, nego desetina godina – izbrisano na snimcima sa raznoraznih mesta zločina”.

“Interesantno, međutim, sa snimka javnog streljanja Zorana Đinđića nije izbrisan ni sekund. Snimak je bio dostupan i pretprošlom srpskom predsedniku, Tadiću, koji je osim što je bio predsednik Srbije, bio i predsednik postđinđićevske Demokratske stranke, ali ne samo da je propustio da tužilaštvo koje pominjete, „pritisne“ – a imao je moć istovetnu Vučićevoj – da istraži političku pozadinu atentata, nego je stupio u kohabitaciju (što u prevodu znači švaleracija) sa Dačićem i najsumnjivijim političkim pozadincem, Koštunicom…”, naveo je Basara.

On smatra da “stvar slično stoji i sa smrtnim slučajem na naplatnoj rampi Doljevac”.

“Davno bi njega prekrio zaborav da ova besmislena i bezidejna opozicija ne misli (pogrešno) da će time naneti političku štetu Aleksandru Vučiću. Čista glupost. Svaka politička šteta za Vučića je korist. On, uostalom, svoj uspon i duguje teško popravljivoj političkoj šteti koju je napravio prethodni režim. Slučaj, inače, Koštuničinog neodazivanja na poziv državne institucije – zbog čega je neizostavno morao biti priveden sa lisicama – dogodio se za vreme vladavine takozvanog Borisa Tadića. On često daje intervjue NIN-u, tako da ćete imati prilike da zanimljivo pitanje – zašto je država kojom je predsedavao ustuknula pred potpisima Bećkovića, Ćosića i Čavoškog – postavite njemu…”, dodao je Basara.

Reply
Share this

B92 Info