Grаdski odbor SPS potvrdio je na sednici da je kandidat SPS za gradonačelnika Beograda Aleksandar Antić i da će na beogradske izbore izaći u koaliciji sa JS.

Lider SPS Ivica Dačić rekao je da je “naterao Antića da se vrati u republičke organe, i da će ga sada naterati da se vrati u gradske”.

On je dodao da “sve što je urađeno u Beogradu, urađeno je posle Drugog svetskog rata”.

– Sve su uradili članovi Komunističke partije i kasnije SPS. Oni koji govore da smo nestali, ništa nisu naučili pa svaki dan gledaju reprizu serije “Otpisani”i “Povratak otpisanih” – rekao je Dačić.

On je još poručio svojim saborcima da bi Beograd trebalo voditi onako kako on vodi spoljnu politiku.

– Ovo nisu izbori za Beograd, već su važni za stabilnost Srbije, a neće biti stabilnosti Srbije ako ne pobedimo na izborima zajedno sa SNS – kazao je Dačić, koji je poručio kolegama i da nema čega da se plaše, “već samo da čvršće i jače brane svoje stavove, i da takvu politiku vode kao što i on vodi spoljnu politiku – čvrsto i jako”.

Dačić je kazao i da je izuzetno zadovoljan sa onim što su zajedno sa SNS uradili i razvili Beograd, ali da mora i da mogu još bolje da rade. Kazao je i da je o predstojećim izborima SPS jedino razgovarao sa koalicionim partnerom SNS, i da je sa Aleksandrom Vučićem dogovoreno da se izađe odvojeno na izbore.

– Bolje je tako da bi se članstvo aktiviralo, i kako ne bi neko mislio da će neko drugi obaviti posao. Mi sa Vučićem imamo dobru saradnju. Dogovorili smo se da idemo odvojeno, i siguran sam da ćemo zajedno imati više od 50 odsto i da ćemo napraviti postizbornu koaliciju – kazao je Dačić.

On je rekao da Đilas, Janković i Jeremić, kako god da idu na izbore, zajedno ili odvojeno, neće uspeti.

– Prazna vreća ne može da stoji uspravno – konstatovao je Dačić.

Sednici Gradskog izbora SPS prisustvuje i lider JS Dragan Marković Palma.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI