Bonjaki lan Predsednitva BiH Bakir Izetbegovi ne odrie se “nade” da e Bosna i Hercegovina priznati “Republiku Kosovo”, pie Tanjug.

Kako se navodi u odgovoru Tanjuga na saoptenje iz Izetbegovievog kabineta, sudei prema dananjem saoptenju Kabineta, on se ne odrie niti stava da je “BiH dosad trebalo to da uradi”, niti svoje uloge “generatora”, koji to, kako je naveo za Doje vele – “gura”.

“Izetbegovi, naime, ne demantuje dananjim saoptenjem nita od onog to je rekao, a Tanjug preneo, pa ni svoj politiki stav o nezavisnosti Kosova, ve pokuava da negativan odjek svoje politike poruke preusmeri na Tanjug i na taj nain obezbedi neku vrstu amnestije za sopstveni politiki faul”, navodi Tanjug.

U saoptenju Kabineta bonjakog lana Predsednitva BiH navedeno je, naime, da je Tanjug “netano, izvan konteksta i tendenciozno” preneo delove Izetbegovievog intervjua za Doje vele, “iskrivljujui samu sutinu izjave”.

Takoe se navodi i da iz Tanjuga, “umesto da isprave oiglednu lanu vest, koju su plasirali”, nastavlja da obmanjuju javnost, izvru injenice i plasiraju nove neistine”.

“U saoptenju, meutim, ne sluajno, nema ni rei o tome koja je to lana vest, ta je to Tanjug netano objavio, nigde demantija na ono to je Izetbegovi rekao, pa ni ime je nastavio da plasira nove neistine”, pie Tanjug.

Kako se navodi, cela teza o “lanoj vesti”, nameri i konstrukciji, koja se prebacuje Tanjugu, zasnovana je na nepreciznosti u odgovoru na pitanje da li e BiH priznati Kosovo.

Tanjug je odgovor Izetbegovia “nadam se da da” najpre preneo kao “da”, a zatim to ispravio.

“Za naruavanje odnosa Bosne i Hercegovine i Srbije”, te kreiranje loe atmosfere uoi posete Predsednitva Bosne i Hercegovine Beogradu sigurno nije odgovoran Tanjug, kako tvrdi njegov Kabinet, ve sam Izetbegovi. On je toga, uostalom, bio svestan kada je rekao: to se mene tie, dosad je Kosovo trebalo da bude priznato. Sad e se naljutiti nae kolege….”. Sa ljutnjom kolega, meutim, Izetbegovi mora da se izbori vlastitim politikim kapacitetima i integritetom. Tanjug mu u tome nee pomoi”, navodi agencija.

Proitajte jo:

“Tanjugova vest lana, iza svega stoji neija namera”

ta je Izetbegovi tano rekao o priznanju Kosova VIDEO

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI