Protivljenje izgradnji Peljeakog mosta, koji bi trebalo da povee najjuniji deo Dalmacije sa ostatkom Hrvatske, nije zvanina politika Bosne i Hercegovine.

Tome se tome protive samo predstavnici nekih bonjakih stranaka, izjavio je predsednik parlamentarnog odbora za spoljnu politiku Miro Kova.

Kova je rekao da je projekat Peljeakog mosta u toku i da e most biti izgraen za koju godinu, pie Hina.

Bonjacki lan Predsednitva BiH Bakir Izetbegovi izjavio je da Hrvatska ne sme da gradi Peljeaki most pre nego to se definie pomorska granica izmeu dve zemlje, podsea Hina.

“Mi smo do sada imali samo izjave elnika jedne od stranaka u BiH, konkretno gospodina Izetbegovia, a imamo i izjavu predstavnika jedne druge velike bonjake stranke SBB (Stranke za bolju budunost BiH) gospodina Damira Arnauta u ‘Slobodnoj Dalmaciji’ pre”, izjavio je za Hinu Kova.

On je objasnio da njihove izjave ne predstavljaju zvaninu politku BiH, jer pored Bonjaka, kako je rekao, u BiH ive i Hrvati i Srbi kao narodi koji su dravotvorni.

Hrvatska eli da ima prijateljske odnose sa Bonjacima, rekao je Kova i dodao da Peljeaki most nije samo projekat Hrvatske, ve i Evropske Unije.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI