Direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung potvrdila je za “Politiku” da e biti u timu SNS na predstojeim beogradskim izborima.

Ona je istakla da je spremna da se suoi sa novim izazovima.

Povodom saznanja lista da e biti druga na na izbornoj listi “Aleksandar Vui – Zato to volimo Beograd, poznata umetnica nije elela zvanino da potvrdi da li e se na listi nai pod tim rednim brojem.

U izjavi za “Politiku” Aja Jung, meutim, kae da e uloiti svu energiju i znanje u budunost glavnog grada i podsea da ve 15 godina organizuje “jedan od najboljih festivala igre u svetu”.

“Od mog grada u kome sam roena kreirala sam prestonicu ove umetnike discipline. Verujem da imam energije i znanja kao i da mogu da doprinesem da Beograd bude jo vidljiviji i vaniji centar svetske kulture i i destinacija kada su u pitanju vrhovni umetniki sadraji”, rekla je Jung.

Umetnica sa ordenom francuskog viteza istie i da bez ikakvih linih ambicija ulazi u ovaj posao.

Na pitanje kako vidi dalji politiki angaman u politikom ivotu prestonice, Jung kae: “Nisam neko ko je do sada imao ambicije van sfere kulture, ali sam spremna da se suoim sa novim izazovima. Uloiu svu energiju, iskustvo i znanje za budunost ovog grada”.

Predsednica Skuptine Srbije Maja Gojkovi najverovatnije e sledee nedelje da raspie izbore za Skuptinu grada Beograda i u tom slucaju glasaci bi na biralita mogli da izau 4. marta, navodi “Politika”.

Na taj nain bie ispunjen Zakon o lokalnim izborima, kojim je propisano da od dana raspisivanja do dana odravanja izbora ne moe da protekne manje od 45, ni vie od 60 dana, napominje list.

Reply
Share this