Beograd — Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Markovi Palma izjavio je da ostaje pri stavu da Ana Brnabi nije njegov premijer.

Osim toga, kako kae, koalicija sa Socijalistikom partijom Srbije time nije dovedena u pitanje.

“Neu glasati za”, rekao je Markovi za Tanjug.

Na pitanje da li je koalicija sa SPS u pitanju, on je odgovorio: “Nije. Imam dobre odnose”, rekao je Markovi.

Predsednik SPS Ivica Dai je u nedelju, posle glavnog odbora stranke, rekao da sa JS jo nije razgovarao o stavu po pitanju podrke mandatarki za sastav vlade.

Na pitanje da li to znai da JS ne daje podrku Vuiu time to nee glasati za Brnabi, Dai je rekao da ne moe o tome mnogo da govori, ali smatra da “nije takav nivo njihove odluke”.

“Ali, mora se voditi rauna o celom kontekstu, bez obzira na personalno pitanje ko je je mandatar i ko e biti premijer. Ovde su u pitanju mnogo dublji i u osnovi temeljitiji politiki odnosi, nego to je samo to pitanje. Tako da svakako i to treba imati u vidu – da je re o predlogu Aleksandra Vuia i da to nije pitanje samo Ana Brnabi”.

Treba, smatra on, nai reenje tako da koalicija ostane zajedno i da se ouva politika stabilnost u Srbiji.

Predsednik Aleksandar Vui za mandatarku za sastav nove Vlade Srbije izabrao je dosadanji ministarku dravne uprave i lokalne samouprave Anu Brnabi, navodei da e ona voditi ekonomski, lider SPS Ivica Dai politiki deo.

Svetski mediji, kao i mediji u regionu odmah su preneli tu vest navodei da e Ana Brnabi postati prva gej premijerka na Balkanu.

Odmah potom oglasio se lider Jedinstvene Srbije Dragan Markovi Palma navodei da “Ana Brnabi nije njegov premijer”, a mediji su nekoliko dana kasnije preneli i da za izbor Ane Brnabi pored poslanika JS nee glasati ni Moamer Zukorli, kao i da u samoj SNS ima onih koji nisu saglasni s tim.

Drugi koalicioni partneri naprednjaka – Socijalistika patija Srbije Ivice Daia, Socijaldemokratska stranka Srbije Rasima Ljajia i Pokret socijalista Aleksandra Vulina, najavili su podrku Ani Brnabi.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI