U Srbiji e biti oblano, u veini mesta uglavnom suvo, saoptio je Republiki hidrometeoroloki zavod.

Na severu ujutro i pre podne bie ponegde slaba kia, na istoku i u planinskim krajevima sa snegom, uz stvaranje manjeg snenog pokrivaa, a na planinama bie i snenih nanosa.

Duvae slab i umeren vetar, u koavskom podruju i na istoku jak, istoni, jugoistoni. U Junom Banatu i Pomoravlju povremeno sa olujnim udarima.

Jutarnja temperatura kretae se od nule do dva, najvia dnevna od dva do pet stepeni Celzijusa.

U Beogradu e biti oblano, uglavnom suvo uz umeren, jugoistoni vetar. Temperatura e biti bez veeg kolebanja od dva do etiri stepena Celzijusa.

U Srbiji e u nedelju i ponedeljak biti preteno oblano, hladno, mestimino sa slabim snegom, uglavnom na jugu i istoku uz formiranje snenog pokrivaa, a u planinskim predelima i snenih nanosa. Duvae umeren i jak vetar, u koavskom podruju povremeno i olujni, jugoistoni. U ponedeljak e vetar oslabiti i biti postepeni prestanak padavina. Od utorka e biti toplije, povremeno sa kiom.

U narednom sedmodnevnom periodu u Beogradu e biti slino vreme.

Nepovolјna biometeoroloka situacija za veinu hroninih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa respiratornim i cerebrovaskularnim obolјenjima, kao i osetlјivim nervnim sistemom. Meteoropatske reakcije su mogue kod osetlјivih osoba.

Reply
Share this