Njujork — Njujorka policija saoptila je da se troje ljudi nalazi u kritinom stanju nakon to je voza u petak uleteo automobilom meu peake na Tajms skveru.

Tom prilikom poginula je jedna ena, a povreeno je najmanje 20 osoba.

Policija je saoptila da je veteran mornarice optuen za ubistvo i pokuaj ubustva. ef policijskih detektiva za juni deo Menhetna Bil Obri je naveo da se jedna od od troje najtee povreenih, 38-godinja Kanaanka u veoma kritinom stanju.

Obri je kazao da se narednih dana oekuju rezultati testa na drogu kojem je podvrgnut voac.

Gradonaelnik Njujorka Bil de Blasio izjavio je da “fatalni incident” na Tajms skveru prema dosad raspoloivim informacijama nema veze sa terorizmom.

“Dosadanje informacije ukazuju da nema naznaka da je ovo bio akt terorizma”, rekao je De Blasio na konferenciji za novinare u etvrtak koju je odrao na Tajms skveru, prenele su agencije.

Portparol policije je rekao da detektivi pretrauju kuu napadaa, 26-godinjeg Riarda Rohasa iz Bronksa, koji je automobilom uleteo meu grupu ljudi, ali da dosad nije pronaen nijedan dokaz o povezanosti s terorizmom, navodi “Politiko”.

Kako se oekuje, Rohas bi tokom dana trebalo da se pojavi pred sudijom.

Rohas je uhapen, a policiji je rekao da uje glasove i da oekuje da e umreti.

Po hapenju, on je sproveden u policijsku stanicu, gde je testiran na alkohol i drogu.

Alkotest je pokazao da u krvi nije imao alkohola, dok se rezultati testa za drogu i dalje ekaju.

Blasio je rekao da je uhapeni Rohas ameriki dravljanin i bivi pripadnik mornarice SAD.

Vlasti su saoptile da je Rohas prole godine uhapen zbog toga to je notaru pretio noem, mislei da mu je ovaj ukrao identitet.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI