Pritina — Nekoliko visokih zvaninika albanskigh partija na Kosovu, meu kojima je i bivi premijer Isa Mustafa, nije se nalo na listama za poslanike na izborima.

Prvi zamenik premijera Kosova Hajredin Kui, poslanik Demokratske partije Kosova (DPK) i bivi ministar finansija Besim Beaj i predsednica ena DPK Justina iroka Pulja dobrovoljno su odustali od kandidatura za poslanike Skuptine Kosova, saznaje Beta u krugovima DPK.

Svo troje su izjavili da su dugo vremena u institucijama, da su bili poslanici i ministri i da se dobrovoljno povlae od kandidature za poslanike Skuptine Kosova kako bi ostavili mesta za druge, mladje ljude.

Oni su kazali i da su spremni da i dalje kao kadrovi DPK daju svoj doprinos i izvrnoj vlasti i svuda gde za to bude potrebno.

Koalicija DPK, Alijansa za budunost Kosova, Inicijativa za Kosovo i devet manjih stranaka najavili su da e Centralnoj izbornoj komisiji Kosova predati listu od 110 kandidata za poslanike.

Osim toga, kandidat DSK-a za premijera Avdulah Hoti izjavio je da lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) i premijer u ostavci Isa Mustafa takoe nije na listi kandidata za poslanike koalicije DSK, Alijanse za novo Kosovo i Alternative na vanrednim parlamentarnim izborima 11. juna.

Hoti je za pritinske medije rekao da e svi biti iznenadjeni listom profesionalaca koje DSK predlae.

“Ne, gospodin Mustafa nije na listi, ja u predvoditi listu. Sve to mogu da vam kaem jeste da ete se iznenaditi listom profesionalaca koje e predloiti DSK”, rekao je Hoti.

On je najavio da e njegova stranka neto pre ponoi Centralnoj izbornoj komisiji dostaviti listu od 110 kandidata za poslanike Skuptine Kosova.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI