Moskva — Kremlj se nada da e administracija predsednika SAD imati dovoljno mudrosti da rei diplomatski spor s Moskvom u vezi sa zaplenom ruske diplomatske imovine.

U protivnom, Rusija najavljuje da bi, kao odmazdu zbog incidenta sa zaplenom imovine u SAD, mogla da izbaci neke amerike diplomate iz zemlje, jer “previe amerikih pijuna radi u Moskvi pod diplomatskom maskom”.

U meuvremenu oglasio se i ruskiministar soljnih poslova Sergej Lavrov, koji je pokuaji da se postave preduslovi za povraaj ruske diplomatske imovine, oduzete u Njujorku i Merilendu, “kraa u po bela dana”.

Prema reima Lavrova, anti-ruska oseanja u SAD ne znae da Rusija i SAD ne mogu da se sloe oko globalnih problema, preneo je Rojters pozivajui se na Ria novosti.

Barak Obama, naime, koji je bio predsednik SAD, naredio je zaplenu dva ruska diplomatska imanja i proterivanje 35 ruskih diplomata u decembru prole godine, zbog optubi da su uestovali u navodnom meanju u amerike predsednike izbore 2016. godine, prenosi Rojters.

Rusija to demantuje, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov sada poruuje: “Nadamo se da e nae amerike kolege pokazati odreen nivo politike mudrosti i volje”.

Peskov poruuje i da e bilo koji preduslovi SAD za povratak imovine biti neprihvatljivi i da neuspehom u vezi s vraanjem imovine Vaington kri meunarodno pravo.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI