Beograd — Predsednik Sindikata zaposlenih u JP Poti Srbije u Novom Sadu Ljubia Simi, izjavio je za Insajder da je 47 radnika u Poti suspendovano.

Kako je naveo, oni su suspendovani zbog toga to su prilikom protesta blokirali distributivne potanske centre u Novom Sadu i Beogradu.

Suspendovano je sedam radnika u Novom Sadu, meu kojima sam i ja, a 40 u Beogradu. Dobili smo informacije da e sutra biti jo toliko, kae Simi za Insajder.

Ova informacija je Insajderu potvrena i u Samostalnom sindikatu potanskih radnika Srbije.

V.d. direktorka Mira Petrovi u izjavi za Insajder nije elela da potvrdi da li su radnici suspendovani, ali je rekla da e “u svakom sluaju svi koji su nezakonito blokirali rad Pote biti sankcionisani”.

Zaposleni u Poti protestuju ve vie od dve nedelje ispred distributivnih potanskih centara traei poboljanje materijalnog poloaja, odnosno poveanje zarada i isplate zarade iz dobiti.

Takoe trae zabranu zapoljavanja novozaposlenih na sistematizovana radna mesta sa reenjima o privremeno-povremenim poslovima.

Zaposleni trae i razreenje v.d direktorke Pote Srbije Mire Petrovi i to hitniji izbor direktora na osnovu ve sprovedenog konkursa, zatim razreenje predsednika i lanova Nadzornog odbora i utvrivanje odgovornost predstavnika poslovodstva zbog pritisaka i pretnji zaposlenima i sindikalnim aktivistima.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI