Ministar za zajednice i povratak kosovske vlade Dalibor Jevti kae da je jasna poruka meunarodne zajednice da ne sme doi do ukidanja Specijalnog suda za OVK.

On je dodao da je od komadanta KFOR-a i kolega u vladi dobio garancije da nee biti nemira i napada na Srbe kada krenu prve optunice.

On je podsetio da sledee nedelje skuptina Kosova poinje sa radom i da nee biti iznenaen ako se nastavi sa inicijativom za ukidanje Specijalnog suda za OVK koja je pokrenuta 23. decembra.

“Neu biti iznenaen ako doe do sednice na kojoj e se o toj inicijativi glasati. To je opasna stvar. U ovom trenutku ukidanje Specijalnog suda moe biti veliki korak unazad da itavo kosovsko drutvo”, naglasio je Jevti gostujui na RTS.

Kako kae, glavna tema razgovora sa meunarodnim predstavnicima bio je Specijalni sud i da je njihova poruka da ne sme doi do njegovog ukidanja.

“Ta poruka je poslata albanskim liderima. Mi smo potvrdili da Srpska lista nee podratio tu inicijativu”, rekao je JeVti.

Upitan da li oekuje nemire ukoliko krenu prve oprtunice, on je rekao da je dobio garancije od komadanta KFOR-a i od svojih kolega u kosovskoj vladi da do toga nee doi.

“Svakako da moramo biti oprezni”, rekao je Jevti i dodao da se ne sme ponoviti ono to se desilo marta 2004. godine na KiM.

Reply
Share this