Beograd — Ambasador Rusije Aleksandar eupurin izjavio da Srbija treba, pre svega, da vodi rauna o svojim interesima.

Ujedno, epurin je poruio i da bi bilo bolje da se ne vre pritisci na Srbiju po pitanju njene spoljne politike i ne zadire u interese srpskog naroda.

“Srbija ima svoju vladu i svog predsednika, koje je izabrao srpski narod i obaveza predsednika je da brani, pre svega, interese Srbije. Postoji vie subjekata u svetu i svaki od njih ima svoje interese, ali je zadatak rukovodstva zemlje, kako mi to razumemo, da se brani interes svoje zemlje odnosno interes naroda, kao i da se promoviu u agendu upravo potrebe srpskog naroda”, rekao je epurin na pitanje novinara da prokomentarie da li se na Srbiju vre pritisci u spoljnoj politici.

Onda bi bolje bilo, kako kae, da se ne vri pritisak sa jedne strane, druge, tree i etvrte i da se zadire u interese Srbije i srpskog naroda.

“Sa druge strane, rusko – srpski odnosi imaju neverovatnu dubinu, koja je istorijska, moralna i strateka. Onda, neki glasovi sa strane nee nita promeniti. Rusija i Srbija su kao dva velika voza koja se kreu napred i oni nisu ni protiv koga, nisu usmereni ni protiv koga, ve ostaju prijateljske zemlje, koje su saraivale, sarauju i koje e saraivati u budunosti”, zakljuio je epurin.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI