Ebigejl Mekdonald, devojčica iz Kanade, odrekla se rođendanske proslave i dve hiljade dolara koje je prikupila uoči sedmog rođendana, kako bi pomogla jednoj sirijskoj porodici koja je u izbeglištvu u njenoj zemlji.

Ebigejl i njena starija sestra Mikajla su najpre celog leta na štandu ispred kuće prodavale limunadu da bi skupile novac, kako bi se pridružile roditeljima na putovanju u Pariz iduće godine, jer im je mama rekla da će ih povesti ako skupe novac za put, prenosi američka TV-mreža Ej-Bi-Si (ABC).

U međuvremenu, sestre su osluškivale zabrinute razgovore svojih roditelja o sirijskim izbeglicama i tada se rodila ideja da na štandu prodaju toplu čokoladu, a da prihod usmere izbeglicama.

Roditelji su nekoliko stotina dolara, namenjenih za rođendansku zabavu Ebigejl, uložili u nabavku sastojaka za pravljenje tople čokolade, a sestre su postavile štand na koji su i ljudi iz susedstva počeli da donose kolačiće i božićne ukrase.

Do sada su prikupile dve hiljade dolara, a roditelji i dalje zbrajaju čekove koji stižu poštom. Megan Mekdonald, majka Ebigejl i Mikajle, kaže da su, iako je topla čokolada bila besplatna, mušterije ostavljale od sitniša pa do stotinu dolara za šolju napitka.

“Rekli smo im da smo veoma ponosni na njih”, rekla je majka o svojim kćerkama i dodala – “ovo nije kraj”.

Sestre Mekdonald planiraju da u julu ponovo otvore štand za prodaju limunade, uoči devetog rodjendana Mikajle i da prikupe novac za neku drugu humanitarnu svrhu.

Novac koji su sada prikupile otići će lokalnoj crkvi Svetog Pavla u Parizu u državi Ontario, koja ima cilj da prikupi 30.000 dolara za pomoć jednoj sirijskoj izbegličkoj porodici.

Izvor: Alo

Reply
Share this

Leave a Reply

NAJNOVIJE