Interesantan je podatak da broj Kanađana koji svakodnevno ispijaju kafu, kreće se, po različitim istraživanjima, od 65% do čak 88% od ukupne populacije, sa prosekom od 3,2 šoljice dnevno.

Stanovnici Kanade vole popiti svoju kafu više u prepodnevnim časovima i to uglavnom u društvu. Što se tiče brenda, on se bira po ukusu i potrošači su mu u velikoj meri lojalni, kao i kafićima u kojoj ga ispijaju.

Mi smo danas odlučili da vam predstavimo mesta gde možete popiti dobru kafu, u Vankuveru.

Agro Cafe Coffee and Roasting House

Oni koji posete Yaletown idu u Starbucks, međutim žitelji ovog gradića pije svoju dnevnu dozu kofeina u Agro-u. Prijatna atmosfera, rustičan izgled i kafa koja se bira i priprema ručno sa velikom pažnjom i ljubavlju.

Coo Coo Coffee

Čak i ako se može desiti da prošetate pored ovog kafića i ne zapazite ga, korisnici Yelp servisa ovo mesto su ocenili sa prilično visokom ocenom kad se radi o kvalitetu kafe, usluzi i atmosferi.

Caffe Artigiano

Italijanska tradicija, zrna robuste, latte art i fantastična usluga čine ovo mesto zaista specijalnim. Ukoliko volite da znate šta pijete i pritom da to radite u velikom stilu, onda je ovo mesto stvoreno za vas.

IntoTheHunt-Revolver-2

Revolver Coffee

Čak i ako njihova web stranica ne govori puno o ovom mestu, on je veoma popularan među poklonicima dobre kafe. Njegov enterijer koji podseća na New York, kvalitetna kafa i odličan kapućino će sigurno zavesti vaša čula.

Finch’s Tea and Coffee House

Trend konzumiranja organski gajene kafe je u porastu – oko trećina Kanađana koji kafu redovno piju trude se da izaberu baš ovu vrstu. Naručite šolju organsku kafu i odličan sendvič sa pršutom, zelenom salatom i paradajzom.

Kafa sadrži antioksidante, dobra je za jetru, mozak i kožu, umanjuje simptome Parkinsonove bolesti, poboljšava snagu mišića, smanjuje rizik od dijabetesa (pod uslovom da se ne pije kafa u šoljici sa tri ili više kašičica šećera), a već njen miris umiruje i umanjuje stres.

Reply
Share this

1 comment
 1. slobodan mitrovic

  Moje ime Slobodan ja sam vlasnik il caffe-a u Calgary-ju, nisam siguran da neko koristi rubustu koja raste na nizim nadmorskim visinama i nema kvalitet arabike. Robusta je koristena u malim procentima za tradicionalne blendove ali to je stara skola, daje bolju kremu ali ima ukus przene gume.
  Na zadnjem takmicenju “Canadian Barista Competition” odrzanom u Vancouver-ru od prvih
  sest mjesta cak pet su iz Calgary-ja, Ben Put je osvojio po treci put zaredom takmicenje kao i trece mjesto na svjetskom nivou a sto bi moglo biti jos interesantnije Milos Sestic porijeklom iz Banjaluke je osvojio prvo mjesto, zivi u Australiji, tako da bi trebali biti ponosni na njegov uspjeh.
  U slucaju da redakcija treba vise podataka u vezi kafe i kafica bice mi drago da vam pomognem.
  Pozdrav svim obozavaocima kafe

Leave a Reply

ZANIMLJIVOSTI