Nekoliko stotina žena protestovalo je u Vaterlou, u kanadskoj državi Ontario, tražeći zakonsko pravo da slobodno šetaju u toplesu ulicama.

Inicijativu su pokrenule tri sestre – Tamira, Nađa i Ališa Mohamed kojima je nedavno policija naredila da se obuku nakon što su skinule majice tokom vožnje bicikla po toplom danu u centru grada Kičener, zapadno od Toronta.

“Policajac nas je zaustavio pod izgovorom rutinske tehničke kontrole da bi nam zapravo naložio da se obučemo”, ispričala je Ališa, prenose kanadski mediji.

Ališa, poznata kanadska pevačica koja nastupa pod imenom Ališa Brila, istog je trenutka podnela tužbu regionalnoj policiji.

Slučaj je zapalio drušvene mreže, a sestre Mohamed su pozvale na “miting podrške pravu žena da šetaju golih grudi”.

Učesnice protesta “Gole s nama” defilovale su u toplesu kroz centar grada noseći transparente na kojima je pisalo “To su dojke, a ne bombe, opustite se” i “Golotinja nema veze sa seksom”.

Sličan incident dogodio se pre nekoliko nedelja na gradskom bazenu u Gelfu kada je jedan od zaposlenih prekorio osmogodišnju devojčicu jer nije nosila gordnji deo kupaćeg kostima.

Izvor: RTV

Reply
Share this

1 comment
  1. mojoserb

    Kanadjanke to pravo imaju odavno samo sto vi i taj policajac,koji ih je zaustavio to ne znate

Leave a Reply

NAJNOVIJE