Postoje mnoga mesta gde se možete skloniti za vikend iz Toronta, a ne treba vam više od dva sata vožnje.

Možete posetiti vinariju, otići na skijanje ili na biciklističku turu a ukoliko ste gurman postoji mnogo opcija da zadovoljite svoj hobi. Ukoliko poželite da krenete na vikend a da potrošite malo vremena na sam put, sledeće destinacije su stvorene za vas.

Stratford festival

Ovaj festival bi se trebao nalaziti na listi želja svakog građana Ontarija. Produkcije su vrhunske, grad veoma neobičan a nećete mnogo potrošiti ni na sam smeštaj. Reka koja teče kroz grad je takođe savršena lokacija za mali porodični izlet na otvorenom.

Prince Edward County

Samo u ovom okrugu funkcioniše 26 restorana i vinarija. Provedite romantičan vikend sa voljenom osobom u degustaciji vina i specijaliteta. Probajte poznati pinot noir u Ontariju. Što se hrane tiče, preporučujemo vam da probate fantastičnu kuhinju Alexandre i Melanie Fide, a što se smešataja tiče posetite gostionu Angeline’s.

Niagara-on-the-Lake

Ova lokacija je idealna za sve one romantične parove koji požele da se sklone malo od svih i provedu neko kvalitetno vreme, u dvoje. Postoji sasvim dovoljno restorana i vinarija da udovoljite svojim ovozemaljskim čulima, a što se tiče smeštaja, njih takođe možete naći za svačiji budžet. Volite li kulturu? Posetite moderno pozorište koji nosi naziv Shaw Festival.

IMG_5516

Blue Mountain

Iako nije plava, jeste planina. Ukoliko ste ljubitelj prirode ali i odličnog provoda, ovo je savršeno mesto za vas. Ono što vam preporučujemo jeste da prenoćite u selu ili negde u blizini sela, kako bi mogli blizu svih dešavanja. Za one koji ne pate od klaustrofobije, Scenic Caves su super mesto za posetiti.

Port Stanley

Port Stanley je najbolje mesto za plivanje u Ontariju, pogotovo u avgustu. Pored predivne plaže, turisti mogu uživati i istraživati i umetničku scenu ovog mestašca. Pogledajte predstavu u pozorištu Port Stanley Festival Theatre, uživajte u muzičkoj sceni gradića ili se provozajte na Port Stanley Terminal Trail.

Izvor: BlogTO

Reply
Share this

Leave a Reply

NAJNOVIJE