Danas vam predstavljamo fantastičnu poslastičarnicu u ulici Yonge, koja je poznata po svojim svadbenim tortama ali i svakodnevnim slatkim poslasticama.

Bobbette & Belle je osnovana još pre nekoliko godina od strane Allyson Bobbitt i Sarah Bell (sad vam je naziv prilično jasan). Oni su svoj prvi studio otvorili na Queen East-u i kad su shvatili da je vreme za proširivanje posla zbog velike potražnje, oni su otvorili svoju poslastičarnicu na novoj lokaciji.

20141016-bobbetteandbelle590-14

One su prvo pripremale razne poslastice za specijalne prilike (pritom mislimo na svadbene torte i makarone. Prema rečima jedne od vlasnice, veoma su se prijatno iznenadile kad su uvidele da im većina stalnih mušterija smeštena u ovom delu grada. Nije prošlo nekoliko dana od otvaranja i već su počele svraćati u novu poslastičarnicu sve one stalne mušterije, koje su redovno svraćale u ovu prelepu radnjicu i na starom mestu.

20141016-bobbetteandbelle590-06

Nedugo posle otvaranja na novoj lokaciji, vlasnice su uvidele da će im poslastičarnica doneti mnogo veću zaradu nego specijalni događaji kojima su se bavili do sada. Ukoliko pogledate u njihove vitrine, veoma brzo ćete shvatiti zašto je to tako.

20141016-bobbetteandbelle590-10

Što se cena tiče, njihove kapkejkse možete kupiti po ceni od $3.10 dok cena jedne torte može dostići i neverovatnih $1000 dolara. Njihov specijalitet, makarone koštaju $2.35 dolara. Međutim, one se trude da prošire svoj asortiman rajskih deserata sa domaćim kolačima koje je veoma teško naći u Torontu.

20141016-bobbetteandbelle590-02

“Ne pokušavamo da izmislimo toplu vodu. Želimo samo da ponudimo neke klasike, zbog kojih se ljudi osećaju dobro. One vas podsećaju na vaše detinjstvo, na vašu baku.”- kaže Bell.

20141016-bobbetteandbelle590-11

Neki keksići se zaista spremaju po bakinim receptima, kao što su čokoladni keksići ili alfajores sa kokosom. Pored predivnih slastica, ovde možete popiti i espresso kafu, čaj ili toplu čokoladu sa slezovim kolačićima.

20141016-bobbetteandbelle590-15

Ove kuhinjske vile pored svih ovih divnih zalogajčića pripremaju puslice, slezove kolačiće koje možete kupiti i poneti ih sa sobom za kasnije.

20141016-bobbetteandbelle590-05

Koliko je ova poslastičarnica uspešna a vlasnice talentovane govori i činjenica da su odnedavno unajmljeni kako bi spremali unikatne torte za umetnike koji nastupaju u Air Canada centru. Tako su spremali torte za Enrique Iglesiasa i Pitbulla.

Kako se čini, ova malena radnjica veoma brzo izrasta u slatku imperiju u Torontu.

Reply
Share this

Leave a Reply

ZANIMLJIVOSTI