Prema studiji koju je izradio istraživački institut Fraser iz Kanade, sledeće osnovne škole su najviše rangirane u Edmontonu.

Njihova web stranica vam omogućava da uporedite akademski učinak pojedinih škola na osnovu više različitih akademskih kriterijuma.

Mount Pleasant School

U proteklih pet godina, osnovna škola “Mount Pleasant” je prva na listi istraživačkog instituta u Edmontonu. Škola nudi takozvan Cogito alternativni program za učenike koji omogućava visok nivo akademskog uspeha u okruženju koje naglašava strukturu i red. Samim tim, učenici koji žele pohađati nastavu u ovoj školi moraju ispuniti određene kriterijume pre polaska(obratite se administraciji).

Windsor Park School

Ova mala javna škola se nalazi u blizini Vindzor parka. Edukativni program je usmeren je na akademska dostignuća sa naglaskom na opismenjavanje, matematiku i sticanje efektivnih navika učenja. Od 4. do 6. razreda se predaje francuski jezik, imaju veoma kvalitetan muzički kurikulum, a tehnologiju koriste za unapređivanje studentskih dostignuća.

Stratford School

Još jedna javna škola koja može ponuditi svojim polaznicima tkz. Cogito alternativni program. Ova edukativna institucija se nalazi u Jasper Parku, a programiranje se predaje za decu od zabavište pa sve do 9. razreda. Stratford pruža mogućnost dostizanja najvišeg akademskog stepena, kreativnosti i života za sve svoje učenike. Većina osnovaca stiže autobusom ili ih dovoze roditelji iz centralnog ili zapadnog Edmontona.

St. Martin School

St. Martin je deo katoličkog školskog odbora i polaznici ove osnovne škole dolaze iz južnog i zapadnog dela Edmontona. Ova škola je jedna od dve u svetu koja nudi časove ukrajinskog plesa u okviru Fine Art programa. Jako vođstvo, izuzetni programi, izvanredni nastavnici i osećaj zajedništva podstiču kontinuirani rast učenika. Ova škola se nalazi u naselju Lendrum Place.

Grandview Heights

Javna škola koja je locirana u Grandview Heights-u, svojim polaznicima nudi osnovnoškolski program i akademsku alternativu za srednjoškolce. Oni koriste savremenu tehnologiju za razvijanje pismenosti dok se akademska dostignuća balansiraju sa predmetima kao što je umetnost, fizička rekreacija i francuski jezik.

Pored ovih najbolje rangiranih osnovnih škola u Edmontonu na listi se nalaze i sledeće edukativne institucije o kojima možete razmisliti pre nego što se odlučite upisati vaše mališane: Suzuki Charter School, Westbrook School, Aurora Academic Charter School, Crestwood School, Earl Buxton School.

Reply
Share this

Leave a Reply

NAJNOVIJE