Partner 28. Juna u Crnoj Gori, Vladislav Dajković, koji pre 2 nedelje pretrpeo ozbiljne povrede u politički motivisanom napadu, je danas predao praznični poklon naše organizacije porodici Bogavac.


Bogavci žive kao podstanari na Zabjelu, u Podgorici. Otac, majka i tri predivne devojčice od: 1, 8 i 9 godina žive od 63 eura socijalne pomoći mesečno. Majka kaže da devojčice ne znaju šta znače crtani filmovi jer nemaju televizor. Kaže i da se nikad ne bune i ne žale, iako se neretko dešavalo da gladne odu na spavanje. Deca, zajedno sa roditeljima spavaju na podu, na improvizovanom krevetu, odnosno krpama.

Iz razgovora sa porodicom smo saznali šta im je bilo najpotrebnije i danas smo isporučili: ugaonu garnituru, ležaj, televizor i hranu za devojčice. Porodica je bila prezahvalna nama i svim našim podržavaocima.

Crnogorski odsek projekta ‘Pomoć srpskim porodicama‘ 28. Juna koji je u međuvremenu dostavio pomoć u Srbiju, Republiku Srpsku, Krajinu i na Kosovo i Metohiju preko praznika, je narušen brutalnim napadom. Dajković je bio pretučen menadžerom noćnog kluba ‘Stefan Braun’ i pomoćnikom Mila Đukanovića Dejanom Dragovićem nako čega je bio hospitalizovan. Dajković je u Crnoj Gori poznat prema svom stavu koji se protivi ulasku Crne Gore u NATO.

Zamenik predsednika 28. Juna i rođak iz Berana Milo Dubak je dao sledeću izjavu:

“Odrastanje u Crnoj Gori tokom NATO bombardovanja, traženje zaklona u školi i gledanje kako se njegova domovina uništava na CNN-u, je nešto što nijedno dijete ne bi trebalo podnositi. Pozivnica za pridruženje alijansi je uvreda za našu naciju, naše pretke i sve nevine žrtve koje su izgubile svoje živote. Pitam se, ako NATO stvarno označava demokratiju i slobodu, kako to da je sadašnja vladajuća partija, koja je na vlasti 26 godina i koja ima kriminalni dosije, pozvana da se pridruži?

28. Jun je bio veoma aktivan u Crnoj Gori i isporučili smo 25 tona humanitarne pomoći u vrednosti 250,000$ u Podgoricu, Berane, Cetinje, Andrijevicu, Mojkovac, Kolašin, Žabljak i Pljevlju u partnersvu sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom. Uprkos realnosti da kao organizacija radimo u jednoj regiji gde cveta korupcija, uvek smo radili sve da izbegnemo umešavanje u unutrašnjopolitička pitanja. Međutim nećemo tolerisati politički motivisane napade na naše partnere koji ometau naše mogućnosti isporuke humanitarne pomoći narodu Crne Gore. Veoma smo ponosni Vladislavovom voljom da uprkos svim preprekama isporuči potrebnu pomoć, što pokazuje svim donatorima da 28. Jun smatra svoju misiju veoma važnom i da nas ni nasilje neće odvratiti od našeg zadatka.”

Sponzorisana objava

Reply
Share this

Leave a Reply

ZANIMLJIVOSTI