Već je uveliko počela sezona koncerata na otvorenom, projekcija filmova ispod otvorenog neba kao i ostalih aktivnosti koje iziskuju izlazak iz kuća i stanova. Posle duge zime, verujemo da će to svakom prijati.

Impozantno zdanje koje donekle podseća na srednjovekovni dvorac. Prvobitno je izgrađen za ser Henry Pellatt (Henri Pelat), ekscentričnog kanadskog multimilionera, koji je među prvima prepoznao i iskoristio potencijal Nijagarinih vodopada. Sa blizu 100 soba kuća je danas muzej. Kanadski najistaknutiji dvorac ima kompletno dekorisane apartmane, tajne prolaze, 250m dug tunel, kule, štale i prelepih 5 hektara bašte.

Svakog utorka, sve do kraja avgusta meseca možete uživati u fantastičnom spoju klasične i savremene muzike u prelepom okruženju koji nosi naziv Symphony in the Gardens.

Nije u redu reći kako su ova muzička dešavanja potpuno besplatna, pošto iako dodatnih troškova nema, obavezni ste platiti ulaznicu koju bi i inače platili ako posetite ovo fantastično zdanje. Ulaznica košta $24 dolara po osobi.

Sam koncert počinje u 19:30 uveče, a Casa Loma je otvorena sve do 22 časova uveče da bi se osvežili i razgledali imanje.

Izvor: BlogTO

 

Reply
Share this

Leave a Reply

ZANIMLJIVOSTI