Ukoliko je vreme da se vratite na posao, a vaši mališani još nisu bili pod tuđim nadzorom, ovo može biti veoma stresna tranzicija, kako za vas tako i za vašu dečicu.

Kako započeti pretragu? Kako izabrati pravu opciju za vas i vaše mališane? Koji su vaši prioriteti? Potraga za pravim rešenjem zna biti veoma naporna i stresna, zato vam mi nudimo nekoliko saveta da lakše donesete svoju odluku!

Imate tri opcije na raspolaganju:

1. Privatna, kućna varijanta vrtića.

Ova opcija uključuje brigu o vašoj deci u malim grupama (ne više od 6 deteta u grupi), u privatnim domovima. Ova opcija je možemo reći najfleksibilnija, naime, mnogi privatni vrtići praktikuju da čuvaju decu i na pola radnog vremena. Takođe, ova opcija je najbolje rešenje ako želite da vaše dete bude u kućnom, toplom okruženju.

1337722098-Dayhome photo

2. Dnevni boravak

Ova opcija ima više formalni karakter, naime ipak se radi o instituciji. Deca su podeljena po starosnim grupama, i svaka grupa boravi u posebnoj prostoriji sa profesionalnim negovateljima, vaspitačima. Rad dnevnih boravaka je više regulisan različitim normama, a njihov rad nadgleda menadžer ili direktor.

daycare-room-style

3. Dadilja

Dadilja je osoba koja ili živi s vama ili dolazi u vaš dom, u dogovoreno vreme kako bi vodila računa o vašim mališanima. Ukoliko radite skraćeno radno vreme, dadilju možete podeliti sa prijateljem kako bi podelili troškove pruženih usluga.

nanny_mcphee_bigbang10

Kako i gde pronaći institucije, pojedince koji će preuzeti brigu o vašoj deci na određeno vreme?

Kad ste se odlučili za opciju koja vama najviše odgovara, vreme je da započnete konkretnu potragu.

1. Kako pronaći privatan vrtić?

Ukoliko tražite akreditovane vrtiće, posetite link: http://www.edmontonandareacfsa.gov.ab.ca/publish/581.cfm

Ukoliko ste više za varijantu privatnog vrtića u nečijem domu, tu imate svakako više opcija ali samim tim je teže odlučiti se. Krenite sa pretragom u Dayhome Registry bazi podataka, gde ćete naći licencirane vrtiće u Edmontonu, a i širom Alberte.

Pored toga, imate razne Facebook grupe gde se možete informisati: Edmonton and Area Dayhomes

Nije loše pregledati oglase na Kijiji portalu, ali je svakako najbolja opcija ukoliko imate prijatelje koji će vam preporučiti vrtić sa kojim su i sami zadovoljni.

2. Kako pronaći određeni dnevni boravak?

Ukoliko ste se odlučili za dnevni boravak, biće vam mnogo lakše da pronađete adekvatne institucije, međutim biće vam mnogo teže upisati vaše dete u iste. Uglavnom, postoji lista čekanja. Da, a na nekim listama možete čekati i do dve godine kako bi vas neko pozvao, i kako bi dobili priliku da upišete vaše mališane u ove institucije. Ukoliko i dalje preferirate ovu opciju, ukucajte u pretragu ključne reči i dobićete veoma detaljnu listu dnevnih boravaka u Edmontonu.

logo-KIDS

3. Kako pronaći idealnu dadilju?

Ukoliko ste se odlučili za ovu opciju (koja može biti najeftinija varijanta na duže staze, pogotovo ako imate više dece), prvo što trebate da uradite jeste da nađete odgovarajuću agenciju. Canadian Nanny i Nanny Services su zasad jedni od najboljih agencija u Edmontonu. Ove agencije će prvo pretražiti bazu dadilja, i na osnovu vaših potreba, predložiti vam nekoliko iskusnih dadilja. Vaš je posao da odaberete, najbolju, po vašem mišljenju.

Ma koliko ova pretraga bila teška, nemojte gubiti ni nadu a ni strpljenje. Ne zaboravite, uvek možete promeniti dnevni boravak, vrtić ili dadilju ukoliko niste zadovoljni uslugama.

Reply
Share this

Leave a Reply

NAJNOVIJE