Ukoliko niste ljubitelj ove slasne delicije, najbolje je da odmah napustite grad.

Poutine je kanadsko-francusko jednostavno jelo koje se sastoji od običnog pomfrita prekrivenog sa sirnim ugruškom i prelivenog sa finim mesnim umakom – gravy. Postoji dosta varijacija, od običnog umaka bez mesa, do različitih kombinacija sa mesom piletine, purice, govedine. Ovako pripremljen pomfrit može se poslužiti kao glavno jelo, pogotovo ako se servira uz dodatak mesa u umaku.

Pa da vidimo koji su to lokali u Montrealu, koji poslužuju najbolje poutine!

Orange Julep

1

Ovaj restoran brze hrane osnovan je davne 1932. godine i služi fantastičan poutine svakog dana do tri sata ujutru. Pored pomfrita ćete dobiti đus od pomorandže, čiji sastojci ostaju misterija već decenijama unazad.

Adresa: 7700 Boulevard Décarie

La Roulotte

2

U ovom restoranu možete uvek pojesti ukusan obrok kako za ručak, tako i za večeru, naravno uz poutine. Fantastičan sir, divan umak… Junk food spremljen na najbolji mogući način!

Adresa: 10 Rue Paiement

Poutineville

3

Ako naziv restorana ne govori sam za sebe, onda pogledajte ovu ogromnu porciju rajske hrane na slici. Ovaj specijalitet kuće sadrži sirne ugruške, mocarelu, dinstanu teletinu u umak od crnog vina. Preporučujemo!

Adresa: 1365 Ontario Est

La Banquise

4

Ovaj restoran je otvoren non-stop i služi više od 20 vrsta poutine-a. Pored fantastične hrane, u ovom lokalu se možete i zabaviti s obzirom da se organizuju žurke koje su posećene od strane građana Montreala. Ukoliko vidite red ispred radnje, nemojte da vas to iznenadi. Jesti u ovom establishmentu je vredno svakog minuta čekanja!

Adresa: 994 Rue Rachel E

Montreal Poutine

5

Ovaj restoran brze hrane se nalazi u staroj luci grada i poznat je po svojim prženim krompirićima sa umakom od teletine, kolutićima od crnog luka i dinstanim pečurkama. Takođe, možete pojesti i porciju vegetarijanskog poutine-a ako ste već tu!

Adresa: 161 Rue Saint Paul East

Au Pied De Cochon

6

Iako je najpoznatije jelo ovog restorana čuveni “foie gras”, služe fantastičan poutine. Porcija košta neverovatnih $7 dolara i verujte nam na reč, bićete siti dugo-dugo vremena!

Izvor: Mtlblog

Reply
Share this

Leave a Reply

NAJNOVIJE