Restorani američkog lanca brze hrane Mekdonalds u Kanadi planiraju da otvore u naredne dve godine 15.000 radnih mesta kako bi bila poboljšana usluga klijenata.

U naredne dve godine broj zapopslenih u Mekdonaldsovim restoranima u Kanadi biće povećan sa 85.000 na 100.000.

Novi način usluge biće uvođen postepeno širom Kanade. Za sada je ona već uvedena u Torontu, a sledeći na redu je Montreal.

Tako će u većini restorana, klijenti moći da naruče hamburger po vlastitom ukusu koji će im biti serviran za stolom.

Klijenteli će biti omogućeno da naruče i sami kreiraju obrok. Pri odabiru sopstvenog hamburgera moraće da se odluče za jedan od pet ponuđenih vrsta sira, 12 vrsata začina i dve vrste zemički, i da li kao prilog žele slaninu ili ne. Naručeni obrok će im biti donet za sto.

Cene tako posluženih obroka će biti veće od uobičajanih.

Novi vid usluge biće uveden u 1.000 do 1.100 restorana od ukupno 1.400 koliko ih Mekdonalds ima u Kanadi. Novine bi trebalo da budu uvedene do 2017, kada se obeležava 50 godina prisustva Mekdonaldsa u Kanadi.

“Veoma smo uzbuđeni zbog najavljenih promena. Mislim da će to promeniti ovu vrste industrije,” izjavio je šef direkcije kanadskog Mekdonaldsa Džon Bets za AFP.

Mekdonalds već nekoliko kvartala ne beleži rast u prodaji koja je u drugom ovogodišnjem tromesečju zabeležila pad na globalnom nivou od 0,7 odsto.

U SAD je u tom periodu prodaja pala dva odsto, a neto profit 13 odsto.

Izvor: B92

Reply
Share this

Leave a Reply

NAJNOVIJE