Šarlot Stivens i njen suprug iz Kanade su pre nekoliko dana, šetajući plažom na ostrvu Vankuver, pronašli par patika sa ostacima ljudskih stopala, koje je okean izbacio na površinu.

Kada su svoje jezivo otkriće prijavili policiji, dobili su informaciju da to nije “ništa čudno”. Naime, u poslednjih devet godina u Kanadi je pronađeno čak 16 pari patika u kojima su se nalazili ostaci ljudskih stopala.

Policija je izdala saopštenje u kojem građanima poručuje da “ne brinu”, te da su pronađene patike pripadale ljudima koji su najverovatnije izvršili samoubistva.

Patolog je nakon ispiivanja ostataka pronađenih u patikama izjavio da je osoba najverovatnije stradala u maju 2013. godine.

Ipak, sumnju u zvaničnu verziju policije izrazili su neki eksperti, koji ističu da je jako čudna činjenica da su svih 16 pari obuće zapravo patike za trčanje.

– Ne bih da tvrdim nešto neosnovano, alil samo hoću da kažem da je to previše slučajnosti. Odjednom svi koji odluče da skoče s mosta nose patike za trčanje? Prosto vas ta ‘slučajnost’ nagne na razmišljanje – rekao je forenzičar Mark Mendelson u izjavi za “Dejli bist”.

Policija je saopštila da pokušava da pomoću DNK uzoraka uporedi ostatke sa bazom podataka nestalih osoba, ali za sada nije naišla na podudaranje.

Izvor: Blic

Reply
Share this

Leave a Reply

NAJNOVIJE