Trovačica iz Železnika Dušanka T. (69), uhapšena zbog sumnje da je pokušala da ubije dvojicu muškaraca, poznavala je svoje žrtve od ranije. Svi zajedno radili su u fabrici alatnih mašina “Ivo Lola Ribar” u Železniku.

Dušanki se na teret stavljaju dva krivična dela – teško ubistvo u pokušaju iz koristoljublja i ubistvo u pokušaju, jer je, kako se sumnja, u razmaku od dvadesetak dana većom količinom lekova otrovala dvojicu muškaraca iz Železnika, kako ne bi morala da im vrati novac koji je od njih ranije pozajmila.

Sumnja se da je 1. novembra Dušanka došla u stan Dragiše J. (85) i u hranu mu stavila veću količinu leka “bromazepam”. Ona je insistirala da čovek pojede sve, što je on i uradio. Dragiša se nakon toga onesvestio u svom domu. On je hospitalizovan sutradan pošto ga je u besvesnom stanju pronašla njegova ćerka. Kako se saznaje, Dušanka je Dragiši dugovala izvesnu svotu novca te se sumnja da je ovo uradila da bi prikrila novčani dug koji nije htela da mu vrati.

Navodno, reč je o 30.000 evra koje je Dragiša Dušanki dao u više navrata.

Navodno, ona je kod njega povremeno dolazila da mu čisti stan.

Takođe, 25. novembra Dušanka je došla kod Čedomira B. (89), isto u naselju Železnik, pa je i njemu, na neutvrđen način, dala veliku količinu “bromazepama”.

Nesrećnog muškarca bez svesti pronašla je snaja, koja je pozvala policiju i Hitnu pomoć.

Inače osumnjičena, takođe, živi u Železniku, kao i Dragiša i Čedomir. Njih dvojica čak žive u istoj ulici, svga nekoliko zgrada jedan od drugog. Svo troje su, kako smo saznali, nekada radili u fabrici “Ivo Lola Ribar” u Železniku.

Oba muškarca su trenutno u bolnici i oporavljaju se.

“Čuli smo da je bila teška da vrati novac, ali ovo nismo pomislili…”

Dušankine komšije ispričale su posla hapšenja da ne mogu da veruju da je došlo do ovoga, budući da je poznaju kao “korektnu”.

– Ona je u penziji, živi sama. Pre toga je živela sa sinom, a onda su prodali jedan stan i kupili dva. Ona je uvek bila druželjubiva. Mi jesmo čuli da je pozajmljivala pare, a da je bila teška na vraćanju. Ako je ona ovo stvarno uradila onda je to sramota – kaže jedan od Dušankinih komšija.

Dušankini rođaci, koji takođe žive u ovom delu grada, juče su bili šokirani vestima da je ona uhapšena. Samo su kratko rekli da je nisu videli poslednjih mesec dana.

Dragišine komšije potvrdile su da su ga u poslednje vreme viđale sa “starijom sedom ženom” ističući da on važi za imućnijeg čoveka.

“Bio je na granici života i smrti”

Dramatičnu scenu potvrđuje i komšija, koji kaže da je Čedomir prošlog ponedeljka bio toliko loše, maltene na granici života i smrti.

– Izašao sam u hodnik kada su došle ekipe policije i Hitne pomoći. Čedomir je ležao u hodniku, mislio sam da mu nema spasa. Pomogao sam da ga unesu u kola, i potom čuo od njegove porodice da je bolje. Poznajem i Dušanku, i ovo joj, ako je tačno, zaista nije trebalo.

“Ne poznajem tu ženu”

Snaja Čedomira B. u zgradi prekoputa kratko je rekla da osumnjičenu ne poznaje i da je njen svekar nikada nije pominjao, iako je živeo u stanu na spratu niže. Ona je pronašla svekra pre sedam dana u besvesnom stanju.

– Čedomir je malo bolje, oporavlja se. Ne poznajem tu ženu, niti sam primetila da dolazi. Nikakve detalje ne možemo da iznosimo jer istraga još traje – kratko je rekla supruga Čedomirovog sina.

Ona je dodala da je Čedomir malo bolje i da ona treba da ide na prepoznavanje osumnjičene.

Dušanki je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Reply
Share this

Blic online