Specijalni sud danas izrekao prvostepenu presudu za zloupotrebe u Fondu PIO. Sredoje Mirković sa još pet osoba sačinjavao falsifikovanu dokumentaciju o ostvarenom radnom stažu

PRED Specijalnim sudom u Beogradu danas je prvostepenom presudom na dve i po godine zatvora zbog pomaganja u zloupotrebi službenog položaja osuđen Sredoje Mirković.

On je uhapšen u maju 2014, kad je saopšteno da je sa još pet osoba sačinjavao falsifikovanu dokumentaciju i unošenjem neistinitih podataka o ostvarenom radnom stažu i stažu osiguranja u matične evidencije Fonda PIO omogućio većem broju osoba da na nezakonit način ostvare pravo na starosnu penziju. U pritvoru je proveo dva meseca.

PROČITAJTE JOŠ: Pritvor za bivšeg direktora RIO

Tužilaštvo je, pokrećući istragu, saopštilo da je ovo rađeno uz naknadu od 350 do 700 evra po godini staža i da je u matičnu evidenciju Fonda PIO upisivan fiktivni radni staž, navodno ostvaren kod poslodavaca “Beogradski vodovod i kanalizacija”, “Elektrodistribucija Beograd”, “Vadeš”, Zavod za transfuziju krvi… Proverama je utvrđeno da te osobe nikad nisu bile zaposlene u tim preduzećima.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI