Znam Marka još od detinjstva. Bio je izuzetan mladić, vredan, požrtvovan za porodicu… Videli smo se nekoliko dana pre tragičnog događaja. Ovo je izuzetno veliki gubitak za sve, na prvom mestu za njegovu porodicu.

Ovim rečima za “Blic” govorila je Svetlana Šarčanski, prijateljica ubijenog Marka Đurovića (28) koga je još uvek nepoznati napadač u ponedeljak oko 18 sati nasred ulice ubio nožem. Marko je kobne večeri sa ocem izašao u šetnju, a u apoteku u centru Sombora svratio je kako bi kupio lek za kašalj.

Kada je izašao, na njega je nasrnula nepoznata muška osoba. Marko ga je odgurnuo, ali je napadač iskoristio bliski kontakt i zario mu nož u srce. Nesrećni mladić pao je na zemlju i uprkos naporima lekara hitne pomoći da ga spasu, ubrzo i preminuo.

Od ovog tragičnog događaja Markovi porodica i prijatelji još ne mogu da se oporave. Niko nije mogao da očekuje da će skončati na tako tragičan način, u sekundi.

– Sa Markom i njegovom porodicom sam prijatelj jako dugo. Znam ga od detinjstva. Izuzetan mladić, vredan i požrtvovan za porodicu. Veliki prijatelj, pozitivac i veseljak. Pre svega iskren i pošten čovek. Posvećen sportu – priča njegova prijateljica Svetlana.

Kako kaže, Marko je poslednjih nekoliko godina proveo na Malti, gde je radio.

– Napredovao je u poslu i bio je radnik za primer. Izuzetno veliki gubitak za sve, na prvom mestu za njegovu porodicu. Videli smo se nekoliko dana pre tragičnog događaja… – kaže Svetlana.

Prijatelji i rodbina od Marka se poslednji put pozdravljaju na društvenim mrežama, deleći pregršt njegovih fotografija.

– Smrt ne postoji… Ljudi umiru tek kada ih svi zaborave. I zato, anđele, budi zvezda na nebu i sjaj za sve nas. Počivaj u miru anđele – jedna je u nizu oproštajnih poruka upućenih ubijenom Marku.

Podsećanja radi, Markov otac je ispričao trenutak kada je njegov sin pao na zemlju.

– Bio je mrak i pala je magla, pa nisam dobro video šta se dešava, ali kada sam hteo da pomognem sinu, on mi je rekao: “Tata, ovaj me ubode nožem, čuvaj se”. Tek tada sam ugledao nož u rukama ubice. Iz džepa sam uzeo mobilni telefon da pozovem hitnu pomoć i policiju, da pomognem sinu, a on je pokušao da uđe u apoteku. Nije stigao do vrata, pao je na asfalt – rekao je neutešni otac.

Reply
Share this

Blic online