Otkako je na imanju oca i sina, B. M. i I. S. pronađeno 23 tone benzil hlorida, inače toksične i kancerogene materije, u Vlaškom Dolu nalazi se policija koja čuva buriće.

Da podsetimo, polovinom decembra na imanju je nađen benzil hlorid kao i 5 kanistera sa amfetaminom. Od ovih materija mogla je, veruju istražitelji, da se napravi velika količina sintetičke droge.

– Policijski službenici čuvaju burad sa benzin hloridom jer je reč o izuzetno opasnoj materiji koja je toksična i kancerogena, a mogla bi i da eksplodira ako se pravilno ne transportuje – objasnio je izvor.

Meštani Vlaškog Dola potvrdili su da se u selu nalazi policija “koja čuva neke buriće”.

– Ne bih komentarisao uhapšene komšije, oni meni ne smetaju, takvi su kakvi su samo za sebe – kratko je rekao jedan meštanin sela za Kurir.

Međutim, drugi žitelji nisu imali lepe reči o uhapšenima.

– U strahu smo, plašimo se, ne znamo šta je u burićima. Dugo nismo videli ni oca ni sina, mislili smo da su u bekstvu od policije, pošto su skloni tome i ne bi im bio prvi put, ali smo sad čuli da su uhapšeni – pričaju meštani koji B.M. i dalje nazivaju po imenu koje je ranije, pre promene, koristio:

“On je bio rajsko dete, ali je krenuo stranputicom. Šta mu se desilo, nikome nije jasno”, dodaju.

Podsetimo, M. B. i I S. nalaze se u pritvoru, a sumnja se da je opasna hemikalija, koja služi za proizvodnju sintetičkih droga ranije pripadala Milanu Zarubici, ranije uhapšenom “kralju amfetamina”.

– Ispituje se da li su burići sa benzil hloridom ukradeni iz jednog skladišta, u koje su sklonjeni pošto su 2011. zaplenjeni iz firme, čiji je rukovodilac bio Zarubica – podseća izvor.

Reply
Share this

Blic online