Na ročištu Saši Bogeskom izvedeni novi dokazi, pušteni audio snimci poziva policiji: “Je l’ šaljete nekoga? Treba li da nas sve pobiju”

SUĐENjE za ubistvo provalnika Vladimira Manića u maju 2013. godine “doživelo” je u utorak u Višem sudu u Beogradu veliki preokret, jer su pred sam kraj procesa izvedeni novi dokazi – pozivi policiji. Oni idu u prilog tezi da su optuženi Sašo Bogeski, njegova supruga i deca strahovali za sopstvene živote. Zbog toga je, kako tvrdi odbrana, on morao da ih brani!

Na suđenju su, prvi put do sada, na predlog branioca, puštena i preslušana dva audio-snimka, na kojima se jasno čuje kako supruga Bogeskog Ira Bogeski poziva policiju da prijavi provalnika.

PROČITAJTE JOŠ – Branio porodicu, biće mu suđeno za ubistvo!

– Želim da prijavim… U stan nam je ušao provalnik… Adresa je Zmajevačka 26, Žarkovo… Požurite! – čuje se na prvom snimku.

Zatim je pušten i drugi telefonski poziv Ire Bogeski.

– Pa dobro, je l’ šaljete nekoga? Treba li da nas sve pobiju u kući? Pošaljite nekoga odmah… Adresa je Zmajevačka 26, Žarkovo – čuje se njen glas na drugom snimku.

Upravo ovim snimkom odbrana želi da dokaže koliko je porodica Bogeski zaista bila u životnoj opasnosti i da se obratila za pomoć policiji. Patrola MUP, očigledno zbog greške ili previda operatera, nije odmah po prvom pozivu došla u Žarkovo, nego mnogo kasnije. Tada je, kako tvrde advokati, Sašo već bio primoran da brani svoj dom.

PROČITAJTE JOŠ – Bogeskog komšija video sa nožem: Drhtao je, bio uplašen i rekao mi je “Ušao mi je u stan, izbo sam ga” !

Posle puštanja snimaka razgovora Ire, žene Bogeskog sa policijom, optuženi Bogeski se vidno uznemirio, pa je počeo da uzdiše.

– Žena je stavila dete da spava i otišla u spavaću sobu, a ja ubrzo za njom. Ona je jednog trena izašla iz sobe, ali se brzo vratila, šapućući da nam je u stanu provalnik. Uplašio sam se, otišao do kuhinje i uzeo nož kako bih zaštitio porodicu i sebe. Video sam kako se ka mojoj glavi primiče nešto oštro. Počeo sam da mlatim i nožem i rukama. Samo sam branio sebe i svoju porodicu i nikog nisam hteo da ubijem – tvrdi Bogeski.

Sledeći pretres zakazan je za 26. decembar, kada je planirano iznošenje završnih reči, a onda sledi presuda.

PROČITAJTE JOŠ – Saško Bogeski na suđenju za ubistvo provalnika: Želeo sam samo da zaštitim porodicu

IZMENjENA OPTUŽNICA

SAŠO Bogeski se, prema prvoj optužnici, teretio za krivično delo ubistva, za koje je zaprećena kazna zatvora od pet do 15 godina. Međutim, posle višegodišnjeg suđenja, ali i zbog velikog broja građana Srbije koji su potpisali peticiju za oslobađanje Bogeskog iz pritvora, nadležno tužilaštvo “prelomilo” je pre nešto više od mesec dana i promenilo kvalifikaciju krivičnog dela protiv optuženog u ubistvo prekoračenjem nužne odbrane.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI