U Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu u toku je istražni postupak protiv Dragiše M. (62) iz Alkinca kod Surdulice, koji se sumnjiči za nedozvoljene polne radnje nad maloletnim detetom.

Zamenik javnog tužioca Ljiljana Nikolić potvrdila je da je osumnjičeni penzioner D. M. lišen slobode u julu u akciji „Ares“. Posle policijskog zadržavanja, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Surdulici osumjičenom je odredio pritvor do 30 dana.

Portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu Ivan Mladenović saopštio je da je posle saslušanja svedoka i okrivljenog naloženo DNK veštačenje, na koje se čeka. U međuvremenu, osumnjičeni za seksualno zlostavljanje sedmogodišnje devojčice iz sela Ćurkovica kod Surdulice pušten je da se brani sa slobode.

Starac-bludnik iz Alakinca nekoliko dana brao je maline u malinjaku oca devojčice S. M. (7).

Devojčicu i njenog rođenog brata Dragiša M. je iz Ćurkovice poveo u šetnju u pravcu Surdulice. Bludni penzioner je u obližnjoj šumi navodno devojčicu najpre postavio u svoje krilo, zatim je pipao po telu i ljubio po grudima. U tužilaštvu ističu da manijak nije obljubio dete. Po povratku iz neprijatne šetnje, deca su sve ispričala ocu i majci.

Kada se vratio iz malinjaka u Ćurkovici, otac je nemio slučaj 11. jula uveče prijavio dežurnoj službi Policijske stanice u Surdulici, nakon čega je Dragiša M. uhapšen. Inače, kazna za ovakvo uznemiravanje deteta može biti zatvor od šest meseci do pet godina.

Ovaj napasnik je samo jedan u nizu pedofila pohapšenih po različitim osnovama u akciji „Ares“. Osim Dragiše M., u akciji je uhapšen i manijak iz Smederevske Palanke, koji se sumnjiči da je više puta silovao komšiju, tinejdžera od 14 godina. U nastavku stalne policijske akcije „Armagedon“, u okviru „Aresa“, uhapšen je i Slobodan G. (54), koji je u svom posedu imao više od 25 gigabajta pedofilskih filmova i slika, skrivenih u dva računara pronađena u njegovom stanu. Njegov „kolega“ iz Rume Loras M. (47) uhapšen je iz istog razloga – u njegovom stanu nađena su 124 gigabajta pedofilskog materijala, koji mu je plasiran preko interneta.

Napadao devojčicu u autobusu

Novosadska policija uhapsila je M. K. (82) zbog sumnje da se na ulici i u gradskom autobusu verbalno i fizički neprimereno ponašao prema devojčici (13).

On je zadržan do 48 sati zbog sumnje da je učinio krivično delo polno uznemiravanje.

Policijska uprava u Novom Sadu sumnja da se M. K. u više navrata ponašao isto, što je protivzakonito i poziva građane koji imaju saznanja o tome da se jave na telefon 064/892-40-61. M. S.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI