Državljanima Srbije Mileti M. (50) i njegovom sinu Milošu M. (25) koji su, kako je “Blic” pisao, uhapšeni u centru Moskve, preti minimalna kazna od šest meseci zatvora.

Prema saznanjima “Blica”, automobil “nisan” koji je Mileta vozio zaustavljen je u blizini sedišta vlade Ruske Federacije. Državljani Srbije bili su nervozni, što su uočili pripadnici moskovske policije, pa su pretresli auto i ispod vozačevog sedišta našli napunjen pištolj, sedam okvira za municiju i prigušivač. Pištolj i municija su bili sakriveni u boksu cigareta.

Osumnjičeni za nelegalno posedovanje oružja nisu želeli policiji da otkriju razlog zašto su imali pištolj. Moskovska policija trenutno istražuje da li su možda planirali da počine neko krivično delo. U prilog pretpostavci da su možda nekoga planirali da ubiju govori i to što je pored pištolja nađen i prigušivač. Takođe se proverava kada su došli u Rusiju, sa kim su sve komunicirali tokom boravka u Moskvi, gde su sve boravili, kao i od koga su nabavili pištolj, municiju i prigušivač.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI