Viši sud u Beogradu zakazao je za četvrtak 25. maja pripremno ročište u procesu protiv dvojice policijskih operativaca Milana Dumanovića i Mladena Trbovića osumnjičenih za odavanje tajne u slučaju “Potočari”

Ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu će optuženi moći da se kratko izjasne o krivici.

Nakon pripremnog ročišta sud će zakazati početak suđenja kojem će javnost moći da prisustvuje, mada sud može i da isključi javnost ukoliko proceni da je to potrebno radi čuvanja državnih i službenih tajni.

Presuda će u svakom slučaju biti javno objavljena po okončanju suđenja.

Optužnim predlogom Višeg javnog tužilaštva Dumanović i Trbović se terete da su kao saizvršioci u produženom trajanju izvršili krivično delo odavanje službene tajne.

Dumanović i Trbović su uhapšeni 31. decembra 2016.

Po podnošenju optužnog predloga početkom februara su pušteni iz pritvora da se brane sa slobode.

Više tužilaštvo ih sumnjiči da su odali službene tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima u julu 2015. godine, kada je premijer napadnut.

Oni su, kako se sumnja, u izjavama za Al Džaziru Balkans 11. oktobra naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naredenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslati na tajni zadatak u Potočare, 11. jula. 2015. godine, kada se dogodio napad na srpskog premijera, preneli su mediji.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI