Slučaj brutalnog prebijanja dva mladića koji se dogodio u subotu ispred jednog lokala u centru Novog Sada preuzelo je Više javno tužilaštvo i protiv vinovnika ovog jezivog incidenta biće podnete tri krivične prijave za pokušaj ubistva i pet krivičnih prijava za nasilničko ponašanje, saznaje “Blic”.

Novosadska policija uhapsila je u nedelju četvoricu mladića iz Šida Lazara M. (20), Vladimira S. (20) i Dejana N. (21) i Marka Momića (21), a u ponedeljak u Novom Sadu i Šidu uhapšena su još dvojica njihovih sugrađana Bojan D. (21) i Mihajlo Miljković (21) zbog sumnje da su učestvovali u jezivoj tuči i pokušaju ubistva mladića.

Tokom jezive tuče brutalno su prebijena trojica mladića sa područja Žablja i Čuruga od kojih je jedan zadobio lakše telesne povrede a druga dvojica, Š. N. (21) i D. M. (24), su sa teškim telešnim povredama smešteni u Klinički centar Vojvodine.

– Tokom istrage i pregledanja snimka tuče koji se pojavio u javnosti shvatili smo da to nije slučaj za Osnovno javno tužilaštvo zato što postoje elementi da se osumnjičeni gone za teža krivična dela. Odlučeno je da Više javno tužilaštvo preuzme slučaj jer će protiv trojice osumnjičenih biti podnete krivične prijave za pokušaj ubistva, a pet krivičnih prijava biće podneto za nasilničko ponašanje. Istragom je utvrđeno da su napadači na mladiće koristili brutalnu silu te da su jednom oštećenom ugrozili život šutirajući ga u glavu dok je on ležao na zemlji bez svesti i mogućnosti da pruži otpor. Povrh svega, na snimku se jasno vidi da jedan od osumnjičenih ide od jednog do drugog oštećenog i ubada ih oštrim predmetom dok oni bespomoćno ne pružaju otpor – objašnjava za “Blic” izvor blizak istrazi.

U autentičnost navoda našeg izvora mogli su se uveriti i čitaoci ’’Blica’’ jer je snimak koji su zabeležile kamere sa obližnjeg lokala objavljen na našem sajtu i na njemu se vidi kako grupa mladića napada povređene dok su izlazili iz kafića.

Kamere su zabeležile i trenutak kada jedan od osumnjičenih borilačkim zahvatom baca D. M. na beton i počinje da ga šuta po glavi i telu a zatim i da mu zverski u par navrata skače po glavi. U tom činu priključilo mu se još nekoliko njih, a jedan je čak ubadao bespomoćnog mladića oštrim predmetom.

Novosadska policija i nadležno javno tužilaštvo intenzivno rade na rasvetljavanju svih okolnosti vezanih za ovaj incident a kako nezvanično saznajemo do tuče je došlo nakon verbalnog sukoba mladića u ugostiteljskom objektu nakon čega su osumnjičeni pozvali oštećene na obračun ispred lokala.

Oni su to odbili jer su bili brojčano slabiji ali su ipak izašli iz kafića kako bi pokušali da na miran način reše konflikt što im očigledno nije pošlo za rukom jer su napadnuti munjevitom brzinom.

U Kliničkom centru Vojvodine saznajemo da se povređeni mladići nalaze van životne opasnosti i da se oporavljaju od zadobijenih povreda.

– Š. N. (21) primljen je sa teškim telesnim povredama u vidu ubodnih rana u grudni koš. Nakon blagovremene dijagnostike, inicijalnog pregleda i zbrinjavanja, pacijent je hemodinamski stabilan i nalazi se na lečenju u Urgentnom centru KCV. D. M. (24) primljen je u Urgentni centar KCV sa teškim telesnim povredama u vidu ubodnih rana u predelu grudnog koša, ramena i povredama glave. Posle blagovremene dijagnostike i lekarske pomoći pacijent se nalazi na intenzivnom lečenju u Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju KCV – rekli su za “Blic” nadležni iz KC Vojvodine.

U vezi sa ovim incidentom oglasilo se i Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

– Povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti kada su oštećeni M.D., Š.N. i P.M. zadobili telesne povrede od strane više lica pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je krivično odeljenje ovog tužilaštva donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osam lica zbog postojanja osnova sumnje da su M.L., S.V. i B.N. izvršili krivično delo teško ubistvo u pokušaju, kažnjivo. Krivičnim zakonikom Republike Srbije kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom, uz osnove sumnje da su S.V., M.M., N.D., M.M. i M.B. u grupi izvršili krivično delo sasilničko ponašanje kažnjivo kaznom zatvora u trajanju od šest meseci do pet godina – saopštili su nadležni iz Višeg javnog tužilaštva.

U toku do sada preduzetih radnji i mera na osnovu zahteva ili naredbi javnog tužilaštva svih osam osumnjičenih lica je uhapšeno, te im je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova, u kom roku će u tužilaštvu biti saslušani na okolnosti izvršenja krivičnih dela koja im se stavljaju na teret.

– Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku vođenja istrage povodom ovog događaja, nakon čega će doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena – zaključuju nadležni iz tužilaštva.

B. M. (20) se sam pojavio u policijskoj stanici Novi Sad, a policija mu je odmah odredila zadržavanje od 48 sati. Naša saznanja potvrdio je advokat osumljičenog, Radomir Munižaba.

– Moj branjenik se danas sam prijavio nadležnoj PU Novi Sad, kada je saznao da se za njim traga. Njemu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, kada će se privesti u prostorije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu gde će se prvi put saslušati povodom događaja. Njemu se stavlja na teret krivično delo nasilničko ponašanje – rekao je za „Blic“ Munižaba.

Reply
Share this

Blic online