Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu saslušalo sve carinike i suvlasnicu “CD Real diplomatik”. Vasilije Marković je, kako nezvanično saznajemo, negirao delo koje mu se stavlja na teret

CARINIKU Vasiliju Markoviću (42), sinu profesora Pravnog fakulteta i bivšeg potpredsednika Vlade Srbije Ratka Markovića, Treći osnovni sud u Beogradu, izrekao je bezbednosnu meru zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa ostalim osumnjičenima, kao i mogućim svedocima u istrazi.

Ovu vest za “Novosti” potvrdilo je nadležno Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu:

– Marković se tereti da je počinio krivično delo nesavestan rad u službi, čime je oštetio budžet Srbije za oko 60 miliona dinara – navode iz Tužilaštva.

PROČITAJTE JOŠ: Osuđena petorica carinika, ostali odbili sporazum sa tužiocem

Sin čuvenog profesora uhapšen je zajedno sa još 12 osoba, uglavnom carinika, za koje se sumnja da su falsifikovanim dokumentima oslobodili preduzeće “CD Real diplomatik” plaćanja carinskih dažbina i PDV za akciznu robu, čime je državi naneta šteta od dva miliona evra!

Vasilije Marković je, na saslušanju u Tužilaštvu, kako nezvanično saznajemo, negirao delo koje mu se stavlja na teret, tvrdeći da je sve radio po zakonu.

Treće tužilaštvo je nakon ispitivanja osumnjičenih, sklopilo sporazum sa petoro uhapšenih carinika, koji su osuđeni na 10 meseci uslovnog zatvora. Jedan carinik sklopio je sporazum na godinu dana zatvora, dok su svi ostali pritvoreni.

SPORAZUM I SA ANOM MILOVANOVIĆ

I Ana Milovanović, suvlasnica firme “CD Real diplomatik” je potpisala sporazum sa Tužilaštvom o priznanju krivice i osuđena je na godinu dana zatvora i novčanu kaznu od 500.000 dinara. Drugi suvlasnik firme, koji je i direktor preduzeća – Uroš Milovanović i dalje je van zemlje i nadeležni za njim intenzivno tragaju.

Reply
Share this

ZANIMLJIVOSTI