Lazar Vukićević (31) za kojim policija i porodica tragaju od preksinoć pošto je poslednji put lociran na Banovom brdu a zatim nestao bez traga, odranije je poznat javnosti po sukobima ali i policiji jer je izvesno vreme proveo i u zatvoru.

Porodica nestalog Vukićevića sumnja da je otet, a ne isključuje se mogućnost da je počinjen zločin.

Javnost u Srbiji upoznala je Lazara Vukićevića prošle godine, kada je na automobil njegovog oca koji on koristi, postavljena eksplozivna naprava. Do detonacije je došlo na Vračaru u trenutku kada u vozilu nije bilo nikoga, te srećom u eksploziji nije bilo povređenih. Pojedini izvori su kasnije tvrdili da je bomba aktivirana daljinski i da je motiv bila opomena mlađem Vukićeviću.

– Lazar je bio van kuće, odnosno šetao se tom ulicom i sa svega nekoliko metara prisustvovao je eksploziji “poršea”. Bomba je navodno aktivirana u trenutku kada je on izašao iz dvorišta na ulicu – kazao je ranije naš izvor upoznat sa slučajem.

Mlađi Vukićević rekao je policajcima da je video sumnjivog muškarca u ulici u trenutku eksplozije.

– Lazar nije povređen u eksploziji, ali je rekao da je bio u ulici kada je eksplodirao auto. On je ispričao da je u tom trenuku u ulici video muškarca sa kačketom i naočarama, obučenog u tamniju odeću, za kojeg je posumnjao da je aktivirao bombu daljinskim upravljačem. On je rekao da je taj muškarac sa lica mesta otišao automobilom – dodaje naš izvor.

Komšije ove porodice nakon eksplozije su ispričali su da je Lazar bio dobar dečak, ali da je kako je rastao upadao u loše društvo.

– Iako se “porše” vodi na Miodraga, auto je vozio sin Lazar, koji živi u kući sa roditeljima u Riječkoj. On nije nikada pravio probleme komšiluku, znamo ga kao dobrog dečka. Ali, kasnije je ušao u kriminalne vode, tukao se, pucao i ko zna šta još radio. Čime se tačno bavi ne znamo, ali očigledno je da je ovo opomena njemu – pričale su tada komšije.

Možda veću popularnost Lazar je stekao kada je napao Nikolu Vavića (27), brata nekadašnjeg vođe Partizanove navijačke grupe Aleksandra Vavića, kada je ovaj upucan u nogu ispred jednog beogradskog kluba na Terazijama.

Kako je “Blic” tada pisao, Vukićević je odslužio zatvorsku kaznu za krivična dela koja su mu se stavljala na teret nakon ovog događaja, a na slobodu je pušten tri meseca pre eksplozije na Vračaru.

U sukobu je učestvovao i Lazarev prijatelj Nemanja Arsenović, sve je počelo kada je došlo do svađe u toaletu kluba, a četvorka se poznavala odranije, sa tribina.

Reply
Share this

Blic online